Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Redni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica

Minulo nedeljo, 11. marca 2018, je v prostorih Osnovne šole Stična potekal 58. letni občni zbor članov Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Poleg številčnega članstva so se z delom in načrti združenja seznanili številni gostje, med njimi sta bila prisotna tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.
»Vse akcije, ki so bile načrtovane s prostovoljnim delom naših aktivnih članic in članov so bile tudi v preteklem letu uspešno izpeljane. Postorili smo celo nekaj več, kot smo načrtovali«

, je zbranim uvodoma povedal predsednik ZŠAM Ivančna Gorica, Franc Bivic. Povedal je, da je področje preventive v prometu eno ključnih področjih delovanja ivanškega združenja, že vse od njegove ustanovitve. Tudi v letu 2017 so tesno sodelovali s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica, s Policijsko postajo Grosuplje ter vodjem policijskega okoliša Ivančna Gorica in Zagradec. S slednjimi so tudi izpeljali številne preventivne akcije. V vseh akcijah je bilo udeleženih 276 uniformiranih oseb, opravljenih 859 prostovoljnih delovnih ur ter 3408 prevoženih kilometrov z lastnimi prevozi. Združenje danes šteje 254 članov, še naprej pa si prizadevajo privabiti čim več mladih ter jih motivirati za delo v organih združenja.

Za program dela v letu 2018 je potrebno omeniti, da bodo v združenju uresničili večletno željo in pred začetkom motoristične sezone priredili preventivno akcijo na temo motorist. Skupaj z društvi in organizacijami jo bodo izvedli v soboto, 19. maja na Sokolski ulici v Ivančni Gorici.

Župan Dušan Strnad

se je zbranim članom zahvalil za vse aktivnosti, ki so usmerjene v večjo varnost v cestnem prometu ter preventivne in izobraževalne aktivnosti v občini Ivančna Gorica. Kot je dejal je prometna varnost v občini izjemna, prav tako kot je še vedno prisotno prostovoljstvo med občani Ivančne Gorice. Pri skrbi za prometno varnost je pomembno tudi stanje cestne infrastrukture, zato je župan izpostavil nekaj aktualnih projektov. Omenil je izgradnjo krožišča na zahodni obvoznici pri Malem Hudem z nadvozom čez železniško progo ter Ljubljansko cesto v samem centru Ivančne Gorice, ki bo prenovo dočakala še v tem letu.

Čestitkam zahvale so se pridružili še predsednik Zveze združenja šoferjev in avtomehanikov Slovenije Aleš Kocjančič, predsednik Regije Ljubljana Alojz Markovič, direktor transportnega podjetja TRAIG Ivančna Gorica Štefan Lazar, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica Marjan Balant, predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole, predsednik PGD Stična Rok Oven in predstavniki sosednjih združenj. Vodja policijskega okoliša Ivančna Gorica Simon Lebar pa je zbranim predstavil statistične podatke prometne varnosti za minulo leto.

Občni zbor se je že tradicionalno zaključil s podelitvijo jubilejnih značk za dolgoletno delo v združenju šoferjev in avtomehanikov. Najvišje priznanje za 55-letno članstvo v združenju je prejel Špendal Jože.

Oglejte si tudi