Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Teden splošnih knjižnic praznujemo tudi v naši knjižnici

Slabe knjižnice gradijo zbirke, dobre knjižnice gradijo storitve, velike knjižnice gradijo skupnosti.
Danes praznujemo »Dan splošnih knjižnic«, sicer pa po knjižnicah praznujejo ves teden, od 19. do 23. novembra, z različnimi dogodki in gosti. Tako praznujejo tudi v naši knjižnici.

Včerajšnji dan so obeležili z literarnim večerom s pisateljem Rudijem Podržajem, ki je sicer tudi njihov sodelavec. Danes, 20. novembra, ob 17. uri, poteka Dan odprtih vrat. Novim članom velja brezplačna članarina, ob 17. uri pa ste v okviru Cankarjevega leta vabljeni še na Cankarjev recital »Pozni ženin«. Pripravili so ga knjižničarji v sodelovanju z glasbeno šolo oz. učenci profesorice solo petja, s Polono Kopač.

Izvedeli boste kaj o Cankarju kot ljubimcu, poetu, intima ponavadi poganja velike umetnike, tako je bilo tudi v tem primeru. Po recitalu sledi druženje. Naša knjižnica v novembru praznuje še 20. obletnico delovanja, zato si bodo knjižničarji vzeli čas za kavo in klepet z vami. Vstop je prost, pridite!

V sredo po vseh knjižnicah obeležujejo »Evropsko leto kulture«. Takrat se bodo spomnili našega velikega ljudskega pripovedovalca iz Temenice - Antona Resnika. Na uri pravljic ob 17. uri vam bo Palček Bralček pripovedoval pravljico »Ad lintverna«, ki jo je Resnik znal še posebej »zašiliti«. Izšla je v zbirki pripovedi, pa tudi kot samostojna slikanica, gre pa za, uganili ste, zmajevsko zgodbo (lintvern = zmaj).

V četrtek so se v naši knjižnici pošalili s krovnim naslovom dneva. Če bodo ponekod bralcem ponujali knjige o modrosti, vam bodo v naši knjižnici res ponujali knjige z modrimi platnicami. Pravijo, da so med njimi res pravi knjižni »sladkorčki« in za povrhu še modrost, dodajajo še, da ste vabljeni tudi po druge barve knjig;).

V petek, ob 17. uri, pa za vas pripravljajo slovensko-angleške ure pravljic, tokrat »Zimsko pravljico«. V knjižnici bodo ves teden na voljo tudi vizitke, na katere lahko napišete svoje knjižne predloge in želje in jih pošljete prijateljem. Ideja je zelo zaživela. Na roke napisane vizitke z zahvalami za skupno sobivanje živahno krožijo. Delijo se še kazalke, knjige je seveda treba čuvati.

V knjižnici si lahko do konca novembra ogledate foto razstavo »Še ptice so prikovane na nebo«. Avtorji so Jošt Dolinšek, Miran Tomaševič in Klemen Ceglar. In še vedno vas vabijo k skupnemu sestavljanju lego zgodb. Več o tem poiščite na spletni strani www.gro.sik.si ali pokličite za informacije na 7878 121.

Dobimo se v knjižnici, je naš moto. Slabe knjižnice gradijo zbirke, dobre knjižnice gradijo storitve, velike knjižnice gradijo skupnosti (R. D. Lankes).

Oglejte si tudi