Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk

Na današnji dan obeležujemo dan slovenske hrane, ki je med drugim namenjen ozaveščanju o pomenu lokalne hrane in ohranjanja podeželja ter varovanju okolja in naravnih virov. Na Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki so ga tudi letos pripravili v vseh enotah Vrtca Ivančna Gorica, se je pridružil tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je v jutranjih urah sedel z najmlajšimi iz enote Vrtca Polžek v prostorih Podružnične šole Višnja Gora.

Poleg župana sta se zajtrka udeležila še čebelarja ČD Stična in skrbnika letos postavljenega čebelnjaka Kranjske čebele v Višnji Gori Alojz Miklič in Franc Bobnar, ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček ter predstavnika kmetije Zabukovec in Janežič. Prav slednji kmetiji so tudi v letošnjem letu poskrbeli za maslo, mleko in jabolka. Kot vsako leto pa so za med poskrbeli čebelarji društev Stična ter Krke in Zagradca. Manjkal ni domači kruh in medenjaki, za to pa so poskrbele vzgojiteljice in strokovne delavke vrtcev.

Otroci iz dveh skupin, ki od lanskega leta domujejo v novih prostorih višnjanske šole, so gostom pripravili zanimiv program. V avli šole so odigrali del Kozlovske sodbe v Višnji Gori, nato pa so se predstavili še z glasbeno in plesno točko.

Ob zaključku so zbranim v zahvalo za obisk in druženje na zajtrku izročili spominska darilca. Z manjšo pozornostjo je vrtčevske otroke razveselil tudi župan Strnad.


Oglejte si tudi