Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

Deli
Občina Ivančna Gorica
Avtor: Novice Občine,

V Višnji Gori nastaja Čebelji gaj

Občina Ivančna Gorica je v teh dneh začela z ureditvenimi deli za postavitev učnega čebelnjaka ob nekdanjem asfaltnem športnem igrišču v Višnji Gori. Poleg čebelnjaka se ureja tudi bližnja okolica, ki bo zasajena z medovitimi rastlinami in bo predstavljala pravi čebelji gaj.
Učni čebelnjak bo tudi po zaslugi Čebelarske zveze Slovenije in donatorja SID banke, postavljen v neposredni bližini starega mestnega jedra Višnje Gore. Izdelan bo iz masivnega lesa v velikosti 4 x 5 metrov, v katerem bo 20 panjev v barvni podobi donatorja. Panjske končnice na pročelju čebelnjaka pa pripravljajo učenci Osnovne šole Stična. S čebelnjakom bosta upravljala domača čebelarja iz Višnje Gore.
Ureditvena dela so del priprav na praznovanje Svetovnega dne čebel in 540-letnice pridobitve mestnih pravic Višnje Gore. Otvoritev bo potekala v četrtek, 10. maja 2018, ob 18. uri pri učnem čebelnjaku. Dober teden kasneje, 18. maja, pa bo v starem mestnem jedru odprto obeležje Kranjski čebeli sivki, ki izvira iz bližnjega gradu Podsmreka.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!