Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

V ŽIVO: Odprla so se volišča za lokalne volitve

Tudi v občini Ivančna Gorica so se ob 7. uri zjutraj odprla volišča, kjer volivke in volivci vse do 19. ure lahko oddajo svoj glas podpore županskemu kandidatu, kandidatom za člane občinskih svetov in članov svetov krajevnih skupnosti. V ivanški občini, kjer je 13.206 volilnih upravičencev, je odprtih 28 volišč.

Občinska volilna komisija Ivančna Gorica (OVK) sporoča, da bo potek letošnjih lokalnih volitev možno spremljati tudi preko spletne strani Lokalne volitve 2018. Volilna udeležba se bo merila dvakrat, in sicer ob 11. uri in 16. uri, nekaj za tem bo udeležba objavljena tudi na spletni strani.

Ko se bodo ob 19. uri zaprla volišča, bo že znana končna volilna udeležba, OVK pa že lahko javno objavi rezultate predčasnega glasovanja.

Po zaprtju volišč bodo volilni odbori začeli s preštevanjem glasovnic. Ko bodo volilni odbori dostavili volilni material na sedež Občinske volilne komisije Ivančna Gorica, se bodo prešteti glasovi vnašali v spletno aplikacijo, ki bo omogočala sprotno spremljanje preštetih glasov oz. rezultatov.

Pričakuje se, da bo nekaj ur po zaprtju naših volišč tudi že znano kdo je, poleg edinega kandidata za župana, izvoljen v novi občinski svet in svete krajevnih skupnosti.

Oglejte si tudi