Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Po Rimski cesti od Ivančne Gorice do Dvora že triindvajsetič

Na lepo, sončno soboto 9. junija, se je okrog 60 kolesarjev podalo na popotovanje po Rimski cesti, ki so ga organizirali TD Ivančna Gorica, TD Suha krajina, Občinska turistična zveza Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače.

Pisana druščina kolesark in kolesarjev vseh generacij, se je v jutranjih urah zbrala v središču Ivančne Gorice, kjer jim je srečno pot zaželel tudi župan občine Ivančna Gorica, g. Dušan Strnad. Kolesarje je pozdravil tudi predsednik OTZ Ivančna Gorica g. Pavel Groznik, celotno zgodbo o nastanku tega nadvse zanimivega popotovanja ter pravila kolesarjenja pa so pojasnili pobudnik nastanka popotovanja po Rimski cesti g. Leopold Sever, ter predstavnika organizatorjev g. Franc Kalar in g. Vlado Kostevc.

Kolesarje na Rimski cesti spremljajo številne kulturne in naravne znamenitosti, ob katerih si karavana kolesarjev vselej vzame nekaj časa in se o njih tudi na kratko pouči. Ob poti ne manjkajo mnoge postojanke, kjer se kolesarji lahko odpočijejo in okrepčajo z dobrotami, ki jih vsako leto pripravijo prijazni domačini ob 25 kilometrski poti od Ivančne Gorice pa vse do Dvora pri Žužemberku. Rimska cesta tako združuje ljudi dobre volje, številna društva in nenazadnje občini Ivančna Gorica in Žužemberk. Kolesarji so se v minulih letih že navadili izreči besede, da potujejo »od krajev kjer je prijetno domače, do krajev kjer čas teče drugače«, kot velevata slogana prej omenjenih občin.

Na cilju, kjer so se nasmejani kolesarji okrepčali, je potekalo tudi podeljevanje priznanj posameznikom, ki se že več let udeležujejo popotovanja, priznanja pa organizatorji vselej podelijo tudi najstarejšim in najmlajšim udeleženkam in udeležencem. Glede na dobro udeležbo otrok in mladine, za katere je ta pot še kako primerna, se nam za prihodnost zgodovinsko-rekreativnega popotovanja po Rimski cesti resnično ni treba bati. Tudi župan občine Žužemberk g. Franc Škufca, ki je vse zbrane pozdravil na cilju, je izrazil željo, da se to popotovanje ohrani še daleč v prihodnjih letih. Skratka vabljeni, da se karavani kolesarjev naslednje leto pridružite tudi vi.

Oglejte si tudi