Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Pred nami je jubilejni 25. Pohod po Jurčičevi poti

Leto je naokoli in bliža se jubilejni 25. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo že tradicionalno potekal prvo soboto v marcu (3. marec 2018), s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer pohodniki poravnajo startnino in opravijo prvo žigosanje pohodnega dnevnika.

Pohodnikom je Jurčičeva pot na voljo v krajši in daljši različici. Krajša pot pohodnike pelje od Višnje Gore neposredno na Muljavo, daljša pa se v vasi Oslica odcepi in pelje pohodnike najprej na Krko in nato na cilj na Muljavi.

Osrednja tema letošnjega, jubilejnega pohoda je prvi slovenski roman Deseti brat. Četrt stoletja pohodov bomo tako pospremili z literarnim nagradnim kvizom, namiznim gledališčem v Krjavljevi koči, literarno sobo pobega (escape room) za osnovnošolce, druženjem in nagradnim sebkanjem (selfiji) z literarnimi junaki iz romana Deseti brat, ogledi prizorišč snemanja priljubljene nadaljevanke Reka ljubezni in pripovedovanjem zgodbe o rojstvu najbolj marljive čebele na svetu kranjske sivke, ki se je "rodila" prav v Višnji Gori. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti.

Tudi letos na Jurčičevo pot z BREZPLAČNIM vlakom Prijetno domačeV sodelovanju s Slovenskimi železnicami bo na voljo poseben brezplačni vlak, ki bo pohodnike v Višnjo Goro pripeljal tako iz Ljubljane, kot iz Novega mesta.


Več informacij na www.jurcicevapot.si

Oglejte si tudi