Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Rokometaši SVIŠa jesenski prvaki 1.B lige, tri mlajše kategorije v tej sezoni še neporažene

Rokomet je v Ivančni Gorici doma! Tako bi lahko rekli glede na zgodovino rokometa v naši občini (igranje v prvi rokometni ligi, uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije) in glede na letošnje predstave ekipe RK SVIŠ Ivančna Gorica. 

Članska ekipa je namreč po 13. odigranih tekmah jesenskega dela doživela samo en poraz ter tako s prvim mestom na lestvici osvojila naslov jesenskega prvaka 1.B rokometne lige (drugi kakovostni rang slovenskega moškega rokometa). S tem so na dobri poti (ob takšni učinkovitosti v drugem delu), da se po dolgih letih vrnejo v 1. NLB ligo. 

Varovanci (domačega) trenerja, in nekdanjega igralca kluba, Aleksandra Polaka (ki je med sezono zamenjal trenerja Sebastjana Obajdina) so odigrali 13 tekem državnega prvenstva. Na teh tekmah doživeli zgolj en poraz (na gostovanju v Slovenj Gradcu pri lanskoletnemu prvoligašu) ter dva neodločena izida (na gostovanju pri sosedih iz Grosuplja ter na gostovanju pri Dravi iz Ptuja). Kapetan Simon Stopar in soigralci so v jesenskem delu 379krat premagali nasprotne vratarje ter prejeli 334 zadetkov v obrambi.

Najučinkovitejši strelci so bili kapetan Simon Stopar (80 zadetkov), mladi Jakob Hrovat (63 zadetkov) ter Matic Košir (46 zadetkov). 

Po uspešnem prvem delu je misli strnil glavni trener Aleksander Polak in povedal: "Za nami je uspešen prvi del. Glede na to, da smo imeli precej smole s poškodbami je število točk, ki smo jih dosegli zelo lepo. Vsekakor pa imamo še dosti rezerve za drugi del tako da se že veselimo novih dokazovanj. Predvsem pa upam da je naša kvota poškodb izpolnjena."

Poleg uspeha članske ekipe, so uspeh kluba dopolnile tudi mlajše kategorije, saj kar tri ekipe RK SVIŠ v jesenskem delu niso doživele poraza. To je uspelo ekipam KADETOV; STAREJŠIM DEČKOM A in MLAJŠIM DEČKOM A. Že v začetku sezone pa so za lep uspeh poskrbeli mladinci, ki so se po dolgih letih uvrstili v prvo mladinsko rokometno ligo. 

Predsednik Marjan Potokar je seveda vesel tega uspeha in ob tem dodaja: "Pogledi na lestvice po jesenskem delu tekmovanja so nadvse razveseljivi, saj se naše ekipe praktično v vseh kategorijah med vodilnimi. V treh kategorijah od šestih v tekmovanju mladih, pa celo brez poraza. Uspeh ni naključen, saj gre za večletno načrtno delo z mladimi z odličnim, doma vzgojenim trenerskim kadrom, ki je sposoben sodelovanja. Ob vseh teh uspehih mladih, je trenutno 1. mesto članske ekipe v 1. B državni ligi nadgradnja, ki potrjuje odlično večletno strokovno in organizacijsko delo kluba. Skratka gre za večletni proces, na poti katerega smo se marsikaj tudi naučili in sedaj so uspehi tu. Ob bok tekmovalnim uspehom pa ne zanemarjamo vzgojnega momenta in pripadnosti klubu in kraju, ter občini. Verjamem, da se ti mladi fantje razvijajo v odlične bodoče študente ali pa zaposlene, ki bodo sposobni zrelo premagovati marsikatero težavo v življenju in bodo odgovorno prevzemali naloge pred katerimi se bodo znašli. Zahvaljujem se staršem, ki podpirajo igralce, kot tudi upravnemu odboru in ostalim sodelavcem v klubu, brez katerih bi težko izvedli številne naloge."

Članske rokometaše sedaj čaka tekmovalni premor, saj se bo v mesecu januarju na Hrvaškem odvijalo rokometno evropsko prvenstvo (s slovensko udeležbo), tako da jih naslednja tekma čaka v soboto, 3. februarja 2018, ko odhajajo na gostovanje v Črnomelj. Prva domača tekma (v dvorani OŠ Stična) v letu 2018 pa bo 17. februarja 2018, ko v našo dvorano prihaja RD Škerjanc Jadran.


Oglejte si tudi