Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

V Ivančni Gorici je potekal 11. velikonočni Ivankin sejem

V soboto 24. marca se je v središču Ivančne Gorice, na Sokolski ulici odvijal že 11. tradicionalni Ivankin sejem, ki je tudi letos navdušil številne obiskovalce. Poleg bogate ponudbe na stojnicah, se je na odru odvijal pester kulturno-zabavni program, kjer se je pelo in plesalo. Obiskovalce je pozdravil tudi župan Dušan Strnad.

Tudi letos je bila na osrednjem pomladanskem dogodku v Ivančni Gorici na voljo pestra ponudba domačih pridelkov in izdelkov. Posebej mikavne so bile stojnice, ki so naznanjale prihajajoče velikonočne praznike. Obiskovalcem je bila na voljo bogata ponudba cvetnih butaric, že drugo leto zapored pa so z degustiranjem izbrali najboljšo domačo velikonočno šunko. Letos jim je bila najbolj všeč šunka Izletniškega turizma Okorn iz Pristave nad Stično. Priznanje iz rok župana Strnada je prejela Marta Okorn.

Sejem so že tradicionalno popestrili člani Turističnega društva Ivančna Gorica, ki so tržnico obiskali s starinskimi vozički »kulcami«. Z njimi so na sejem pripeljali dva velika pirha. Bogat program so na odru popestrili člani Otroške folklorne skupine Stična, Ženski pevski zbor Harmonija, Pevci ljudskih pesmi Studenček, Glasbena šola Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica in Ansambel Urok.

Oglejte si tudi