Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zaključna slovesnost 25. Pohoda po Jurčičevi poti z Nino Pušlar

Letošnji jubilejni 25. Pohod po Jurčičevi poti bo potekal v soboto, 3. marca 2018, s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. V nadaljevanju objavljamo bogat spremljevalni program, ki bo pohodnike spremljal od starta do cilja. Na zaključni slovesnosti bo pohodnike pričakala pevka in Ambasadorka Občine Ivančna Gorica, Nina Pušlar.

V Višnji Gori bo pohodnike z dobrodošlico pozdravila stiška godba, v Mestni hiši pa bo za obiskovalce na voljo ogled likovna razstava KD likovnikov Ferda Vesela Šentvid pri Stični na temo Kranjska čebela.

Organizatorji pa v sodelovanju s Knjižnico Ivančna Gorica (od 10. – 13. ure) pripravljajo bogat spremljevalni program. Pospremili ga bomo z literarnim nagradnim kvizom, kamišibaj namiznim gledališčem v Krjavljevi koči, literarno sobo pobega (escape room) za osnovnošolce, druženjem in nagradnimsebkanjem (selfiji) z literarnimi junaki iz romana Deseti brat, ki je tudi tema letošnjega pohoda.

Zaključna slovesnost z Nino PušlarZa dobro voljo bodo ob zaključku pohoda poskrbeli številni glasbeni ustvarjalci iz občine Ivančna Gorica, nepogrešljiva stiška godba, ansambel Ceglar in glasbeni nastop pevke in Ambasadorke Občine Ivančna Gorica Nine Pušlar. Pohodnike bo slavnostno nagovoril predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, Alojz Kovšca. Manjkala pa ne bo tudi bogata ponudba domačih izdelkov na stojnicah in še kaj se bo našlo.


Spremljevalni program pred pohodom:
  • petek, 2. 3. 2018 ob 17.30 na Jurčičevi domačiji na Muljavi: Poklon rojaku;
  • petek, 2. 3. 2018 ob 18.00 na Jurčičevi domačiji na Muljavi: Odprtje fotografske razstave ob 25-letnici Pohoda po Jurčičevi poti;
  • petek, 3. 3. 2018 ob 19.00 v Mestni hiši Višnja Gora: Otvoritev likovne razstave Kulturnega društva likovnikov Ferda Vesela Šentvid pri Stični na temo Kranjska čebela

Oglejte si tudi