Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

8. marec – Dan žena in občni zbor Društva upokojencev Deskle Anhovo

Tudi v Desklah smo upokojenci v soboto, 10. marca, tako kot že leta prej, pripravili proslavo ob mednarodnem dnevu žena.

 

Četudi nekateri menijo, da je praznik preživel, zastarel, pa menimo, da ni ravno tako. Še vedno je na svetu mnogo žena, ki nimajo niti najosnovnejših človekovih pravic, ki so izločene iz družbe, poniževane, izkoriščane, zlorabljene. Kljub temu, da je pri nas stanje mnogo boljše kot masi kje, zlasti še kot v deželah tako imenovanega  tretjega sveta, pa tudi naše ženske pogosto še doživljajo krivice: nasilje v družini,nasilje na delovnem mestu, manj plačila v primerjavi z moškimi za enakovredno delo… . Torej še vedno obstajajo razlogi za borbo za pravice kot tudi za spominjanje na začetne korake, ki so jih pogumne ženske storile pred desetletji.

 

Proslavo so tokrat oblikovali najmlajši iz vrtca Deskle, ki so udeležence razveselili s pesmijo in plesom. Posebno pesmico so posvetili mamicam. Poleg otrok je nastopil še mladinski orkester godbeniške šole, ki deluje v okviru Kulturnega društva Deskle in je pod vodstvom dirigenta in profesorja Roberta Hvalice izvedel pravi mali koncert osmih skladb. Zapela je tudi mlada pevka, nedavno odkriti talent, ki je tudi članica godbeniške šole Petra Ivančič. Vsi prisotni smo bili tako nad nastopom malčkov kot tudi godbenikov in pevke navdušeni, kar smo jin pokazali z gromkim aplavzom.

 

Po končani prireditvi je sledil redni letni občni zbor Društva upokojencev Deskle Anhovo in nato še druženje v Medgeneracijskem centru, ki se j zavleklo pozno v večer.

 

 

Oglejte si tudi