Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

GREGORJEVANJE 2018

Dogodki v našem parku so sestavljeni... najprej iz ljubezni do okolja, v katerem se nahajamo, dodamo mu kanček skrivnosti, ljudsko izročilo in trenutke večnosti nečesa, kar zaznamuje, kar se rodi znotraj in želi navzven. Tako je bilo tudi letos ob našem prazniku pomladi.


Vsako vreme je lepo, lahko je le bolj ali manj prijazno. Tudi letos nam je prizaneslo in kljub napovedi bilo do obiskovalcev prijazno. Program dogodka je bil zaradi slabe napovedi sicer prilagojen in nekoliko okrnjen, vendar je po našem mnenju kljub temu zadovoljil preko 100 obiskovalcev. Keramični gumbki, ki so najditeljem prinašali piščali, so bili tokrat skriti ob najbolj varni, glavni pešpoti do razgledišča pri kapelici. Začetek in konec poti sta obeležila glasbena nastopa. Pri galeriji Razglednica nas je na pot z violino pospremila Julija Černe. Julija je študentka prvega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani. Na raznih nastopih in ob drugih priložnostih nastopa tako solistično, kakor članica komornih skupin, trenutno godalnega kvarteta Exandi. V našem parku je igrala že večkrat in ji je nastop v objemu narave še poseben izziv. Obiskovalce je k cilju pri kapelici vodil zvok saksofona in roga, na katerih sta nastopila mladi par, David Mozetič in Neža Ipavec. V svoji predstavitvi je Neža zapisala: David je jazz saksofonist, učitelj saksofona in flavte, Neža pa igra rog samo še za veselje. In to veselje sta tokrat v naše veliko zadovoljstvo delila z nami. Vsem trem se še enkrat zahvaljujemo in čestitamo
za nastop.


Člani Kluba keramikov Kanal so se letos še posebej izkazali.
Darja Žorž, Dragi Lazovski, Nada Likar Lazovski, Ana Valentinčič, Nadica Vidmar, Silva Gornjak, Alenka Gololičič in Primož Kožuh so za dogodek so izdelali preko 150 keramičnih piščali, ki smo jih razdelili najditeljem v gozdu skritih gumbkov. Z njimi so razveselili ne le otroke, ki so bili kot običajno ob iskanju najbolj zagnani temveč tudi vse ostale, ki se niso ustrašili slabe vremenske napovedi. Med njimi je potrebno še posebej izpostaviti 30 gostov iz PD Triglav iz Nove Gorice, ki so se na dogodek pripeljali z avtobusom potem, ko so dopoldan obiskali Britof, Jerončičev muzej ter cerkev Marije Celjske. Gre jim posebna zahvala. Zahvala gre seveda vsem obiskovalcem, ki z udeležbo na dogodku osmišljajo naš trud.


Pogostitev je tudi tokrat minila v našem prizadevanju predstavitve lokalnih proizvajalcev. Tokrat sta bili glavna atributa pogostitve med Čebelarstva Žnidarčič ter sir Sirarnice Karmen. Prepričani smo, da je kvaliteta njihovih proizvodov navdušila goste in da so zaradi dogodka pridobili vsaj kakšno stranko. Hrano je ob pomoči članov našega društva aranžiral Dragi Lazovski. Prav tako tradicionalen ostaja moderator dogodka, Gregor Maver. Poleg njima gre zahvala tudi članom društva Klemnu, Leji, Barbari in Bojanu za prizadevanje, da bi dogodek uspel.

Še enkrat več, tokrat petič, nam je s piščalmi uspelo priklicati pomlad.

Oglejte si tudi