Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Poceni PC.com nas obdari

Donacija PoceniPC.com


Namen našega društva je tudi, da pomagamo ljudem približati informacijske tehnologije in tehniko na njim sprejemljiv in prijazen način. Hkrati mislimo tudi na okolje in naravo. Mnogo tehnike se zavrže, ko je še uporabna. Mnogo ljudi ne ve, da obstajajo brezplačni odprtokodni operacijski sistemi in programi, kot so Ubuntu in Libre Office, najdemo tudi brezplačne programe za risanje, obdelavo fotografij, videa in podobno. V našem društvu skušamo stare odpisane računalnike usposobiti in jih podariti socialno ogroženim ter se tudi povezujemo z drušvom Duh časa, da nas oskrbijo s takimi računalniki. Vendar so včasih lahko nezanesljivi. In enega takega smo dobili ter podarili mladi mamici z več otroki v Materinskem domu Solkan. In glej ga zlomka, ta reč ni hotela delati, kot je treba. Nekaj sekund nas je trla žalost, potem pa ideja.

 

Pa smo se spomnili našega starega znanca iz Nove Gorice, podjetja Poceni PC.com, ki nam je že priskočilo na pomoč, ko smo najbolj rabili. Pisali smo jim prošnjo za donacijo in odziv je bil res takojšen, bliskovito ekspresen, kot smo pri njih tudi navajeni. Da, imeli so manjši, starejši prenosnik  Lenovo ThinkPad, ravno pravšnji za mlado mamo in podarili so ga. Prevzeli smo ga in se lotili nalaganja operacijskega sistema Ubuntu z vsemi brezplačnimi programi za uporabo interneta, pisarne, za šolo in delo. Mamo smo usposobili za delo in juhej, veselo na delo.

 

Kakšna milina je delati z dobro obnovljenim prenosnikom, ki zares tudi dela in je hiter ter zanesljiv. Dela baterija, napajalnik, tipkovnica, ima tudi kamero, vse, kar moderni računalnik mora imeti za normalno delo. Hvala PoceniPC.com v imenu matere in otrok Materinskega doma Solkan.

 

In še namig, na PoceniPC.com vsak lahko dobi dober obnovljen računalnik za sebe za zelo ugodno ceno, imajo pa seveda tudi nove naprave za bolj globoke žepe ali večje zahteve. Prepričajte se sami, poglejte njihovo ponudbo na spletnih straneh ali jih obiščite. Res priporočamo.

 

Hvala PoceniPC.com

Povezave

PoceniPC.com

Oglejte si tudi