Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Razstava ročnih del

Kot že preteka leta so tudi letos upokojenke Društva upokojencev Deskle - Anhovo ob osmem marcu v Stekleni dvorani kulturnega doma v Desklah odprle razstavo ročnih del. Članice sekcije ročnih del, ki se vsako sredo popoldne dobijo v Medgeneracijskem centru Pri Tinci in pridno ustvarjajo, so na ogled postavile številne stvaritve: kvačkane prtičke, s kvačkanimi prtički okrašene kozarce, ki so lahko prav lično darilo, še posebej, če so napolnjeni s slastno domačo marmelado ali drugimi domačimi dobrotami, v predpasnike in brezrokavnike oblečene steklenice, kvačkane šopke, klekljane prtičke in prte, prtičke v zahtevnem rišelje vbodu in še in še.

 

Tudi udeleženke torkovih srečanj v medgeneracijskem centru so razstavile nekaj svojih izdelkov: lične punčke iz blaga, napolnjene s sivko, pustne maske, slike iz blaga. To je le drobec tistega, kar med letom ustvarijo.

 

Razstavi so se pridružili tudi upokojenke in upokojenci slikarji in stene dvorane okrasili s čudovitimi slikami.

 

Razstavo je odprl predsednik društva gospod Jože Valentinčič, ki ni mogel skriti ponosa in občudovanja ustvarjalne žilice svojih članov.

 

Za veselo razpoloženje je ob dobri kapljici in dobrotah, ki so jih napekle članice sekcije ročnih del, poskrbela kitaristka in pevka gospa Karmen Milojević, članica društva in aktivna društvena balinarka.

 

 

Oglejte si tudi