Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Turnirja v balinanju

Društvo upokojencev Kanal vsako leto v jesenskem času organizira  moški in ženski balinarski turnir. Tudi letos je bilo tako. 

21. 10. 2017 smo skupaj z Balinarskim klubom Kanal organizirali ženski balinarski turnir. Ta turnir je bil posvečen 30-letnici organiziranega ženskega balinanja v Kanalu. Na turnirju je sodelovalo kar 15 ekip iz Primorske regije. Vsem sodelujočim ekipam smo podelili priznanja, najzaslužnejšim članicam našega društva, ki so v zadnjem desetletju uspešno zastopale naše društvo, pa tudi pisno priznanje društva. Ob tem naj spomnimo, da so v tem obdobju kar štirikrat zastopale naše društvo in obenem tudi Pokrajinsko zvezo društev upokojencev severne Primorske na državnih prvenstvih in 2-krat osvojile naslov državnih prvakinj. Ob tem slavju pa nismo pozabili na starejše balinarke, ki so aktivno igranje prenehale že zdavnaj, zato smo jih povabili, da so z nami preživele lep dan. Tudi njim smo izročili pisne zahvale. Vse nagrajenke pa so dobile tudi rožico, tako kot se spodobi. Po končanem tekmovanju pa smo najboljšim podelili še medalje in pokale. 1. mesto je pripadlo BK Deskle, 2. mesto DU Prvačina 3. mesto DU Kanal in 4. mesto DU Medana.

22. 10. 2017 pa smo organizirali še tradicionalni moški balinarski turnir, ki se ga je udeležilo 10 ekip (3 ekipe so nastop odpovedale). Zmagala je ekipa DU Dobrovo, pred DU Kanal 1, DU Nova Gorica in DU Tolmin.

Oba turnirja smo vzorno organizirali in izpeljali, saj so bili vsi sodelujoči zadovoljni. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so nam kakor koli pomagali pri izpeljavi obeh turnirjev.

Besedilo: Franc Komac

 

Oglejte si tudi