Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

ŽENSKI IN MOŠKI BALINARSKI TURNIR

 Društvo upokojencev Kanal je organiziralo tradicionalni balinarski turnir za društva upokojencev iz severnoprimorske regije. Dne 20.10.2018 so se najprej pomerile ženske. Sodelovalo je 11 ekip, ki so dosegle naslednje rezultate: 1. mesto DU Tolmin, 2. mesto DU Kanal 2, 3. mesto DU Vrtojba in 4. mesto DU Gorica- Italija. V tekmovanju v bližanju pa je zmagala Vida Rusjan iz DU Medana. Naslednjega dne, t.j. 21.10.2018 pa so se pomerili še moški.  Sodelovalo je 8 ekip (2 ekipi sta nastop odpovedali) in dosegli naslednje rezultate: 1. mesto DU Vrtojba, 2. mesto DU Kanal 1, 3. mesto DU Dobrovo in 4. mesto DU Ajdovščina.  V bližanju je zmaga Djurić Risto iz DU Kanal, v zbijanju balina pa Gabrovec Zdravko iz DU Dobrovo. 

Zmagovalci v posameznih disciplinah so prejeli pokale, člani ekip od 1. do 4. mesta pa tudi medalje. Predtekmovanja so se odvijala na balinišču v Kanalu in Desklah, zaključni boji pa v Kanalu.

Za izvedbo turnirja v ženski konkurenci je bila zadolžena Simčič Kazimira, v moški pa Djurić Risto in sta bila oba turnirja vzorno organizirana in izpeljana.
Zahvala DU Deskle-Anhovo za pomoč pri izpeljavi kvalifikacij v Desklah in KS Kanal za finančno pomoč.

Besedilo: Franc Komac

 

Oglejte si tudi