Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Sejem Expomego – primer uspešnega čezmejnega sodelovanja

150 slovenskih in italijanskih razstavljavcev na sejmu od četrtka, 22., do nedelje, 25. februarja 2018.
Tudi letos je na sejemskem razstavišču v Gorici odprl svoja vrata eden najbolj obiskanih sejmov v naši bližini – vzorčni sejem Expomego, letos že 46. po vrsti. Njegove korenine sežejo v čas, ko je med obema Goricama visela železna zavesa, danes pa se med obema stranema prepletajo gospodarske vezi.

 

Uradno odprtje sejma je bilo v četrtek, 22. februarja 2018, ob 17.30 v hali D. Razstavljavce in obiskovalce  so nagovorili  Luciano Snidar, predsednik Udine e Gorizia Fiere S.p.A., Zoran Simčič, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica, Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Michela Nobile, predstavnica Trgovinske zbornice Julijske krajine, Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica, in Rodolfo Ziberna, župan občine Gorica.

 

Sejem Expomego je primer uspešnega sodelovanja med slovenskimi in italijanskimi institucijami ter priložnost za promocijo slovenskih in italijanskih podjetij širši javnosti. Prav zato se sejma udeleži vsako leto veliko podjetij. Preko novogoriške obrtno-podjetniške zbornice je od skupaj 150 razstavljavcev razstavljalo približno 60 podjetij, ki so po večini prihajala iz obmejnega okolja. Pridružila pa so se jim tudi podjetja iz širšega slovenskega prostora, ki iščejo potencialne kupce predvsem med italijanskimi obiskovalci sejma. Najbolj oddaljena razstavljavca sta prihajala iz Gornje Radgone, razstavljala pa sta prvi bučno olje in semena, drugi pa stavbno pohištvo.

 

Med razstavljavci so prevladovali ponudniki stavbnega pohištva, gradbenega materiala, opreme za dom in avtomobilov. Veliko prostora pa je bilo namenjenega tudi ponudnikom prehrambnih izdelkov, turističnih destinacij (med njimi tudi ponudniki iz občine Kanal ob Soči), gostinstva, igralništva ter dejavnosti za dobro počutje in prosti čas. Slovenski razstavljavci so tako skupaj zasedli približno tretjino razstavnega prostora.

 

Oglejte si tudi