Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Moja rodna domovina 2018

Tadeja Brezavšček (učenka 9. A osnovne šole Kanal) ponovno nagrajena
Tudi v šolskem letu 2017/18 smo se na šoli odločili, da sodelujemo na literarnem natečaju MOJA RODNA DOMOVINA, ki sta ga razpisala Osnovna šola Vič in Združenje veteranov vojne za Slovenijo pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja.

Spis učenke Tadeje Brezavšček, z naslovom KJER HIŠA MOJEGA STOJI OČETA, je bil uvrščen med najboljše nagrajene prispevke. Tadeja je prejela priznanje in medaljo ter bila povabljena v Ljubljano na slovesno zaključno prireditev.

Priznanje za večletno uspešno sodelovanje na omenjenem natečaju je prejela tudi Osnovna šola Kanal.

Naj poudarim, da je bila Tadeja Brezavšček v letošnjem šolskem letu nagrajena kar na petih literarnih natečajih, njeni prispevki pa so bili objavljeni kar v štirih zbornikih.

V oktobru 2018 bo na slovesnosti ob zaključku Škrabčevega leta v Novi Gorici prejela priznanje za enega izmed najboljših literarnih prispevkov na natečaju MOJE PRVO BERILO (DOM-DRUŽINA; OKOLJE IN PRIJATELJI; DOMOVINA).

ČESTITAMO!

                                                                                            Mentorica Zvonka Cigoj

 

Tadeja je o slovesnosti v Ljubljani takole zapisala:

»24. aprila smo se s starši in prijateljico odpravili v Ljubljano na Osnovno šolo Vič. Odšli smo z namenom, da prevzamem priznanje za svoj nagrajeni spis na literarnem natečaju MOJA RODNA DOMOVINA.

Povabljenci smo se zbrali na omenjeni osnovni šoli, kjer nas je s kratkim govorom sprejel ravnatelj, za njim pa so nastopili osmošolci z nenavadnim, a zanimivim načinom izvajanja glasbe.

Sledilo je kosilo, nato pa smo se z avtobusom odpeljali v središče prestolnice, kjer smo se razdelili v skupine. Imeli smo srečo, saj smo se lahko prvi ohladili na palubi ladjice, ki nas je popeljala po Ljubljanici.

Za tem smo se odpravili v Mestni muzej na generalko. Sledila je prireditev, na kateri sem prejela priznanje in medaljo.

Zahvaljujem se svoji mentorici Zvonki Cigoj za vse nasvete in podporo, ki sem je bila deležna zadnjih nekaj let. Brez tega bi mi najbrž težko uspelo.

Po enourni prireditvi je nastopil čas odhoda. Vrnili smo se pozno zvečer. Bili smo ponosni, zadovoljni in polni novih vtisov.«

 

                                                                                    Tadeja Brezavšček, 9. a OŠ Kanal

Oglejte si tudi