Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Kanalski vrtec po stopinjah Valentina Staniča

V soboto, 7. 4. 2018, se je naš vrtec že peto leto udeležil pohoda, ki združuje ljubitelje pohodništva vseh generacij. Letos je bil pohod še posebej prijeten zaradi lepega in sončnega vremena. Na pohod so bili povabljeni vsi otroci, ki obiskujejo vrtca v Kanalu in Kalu nad Kanalom, in njihove družine. Kot vsako leto smo se tudi letos zbrali pred šolo in se z dvema avtobusoma odpeljali ob vznožje Korade.

Družine so imele na razpolago tri različno dolge poti, primerne za različno stare otroke. Pri koči na Koradi so se vse skupine spet srečale in družile v prijetnem vzdušju ob kozarčku planinskega čaja, ki so ga pripravili planinci iz Kanala. Otroci so si za prehojeno pot in udeležbo prislužili medaljo (v obliki kažipota), žig v knjižico za Mali sonček ter seveda malico, ki so jo celo pot nosili v nahrbtniku.  

Po daljšem počitku in druženju pri koči je sledila še pot do vrha, kjer smo lepe utrinke ujeli v objektiv in se po drugi poti vrnili do točke, kjer sta nas že čakala avtobusa in nas pripeljala nazaj v Kanal. Pohod je vsako leto nekaj posebnega, saj družine aktivno preživijo čas skupaj, poleg tega pa se povezujejo tudi z drugimi družinami, z vzgojiteljicami in drugimi pohodniki.

 

Zapisala Iris Čebokli

Oglejte si tudi