Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
17°C
8°C
Oceni objavo

Ozaveščanje mladih o nevarnosti azbesta. Drugič!

Na portalu Moja občina.si smo pred kratkim lahko prebrali novico, ki opozarja mlade na nevarnosti in škodljivosti azbesta. Lepo! Žalostno in grenkobno pa je dejstvo, da je ozaveščanje o tej nevarnosti prišlo v zavest odgovornih, celo strokovnjakov kemije, veliko prepozno. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bilo težko. Učiteljica, ki je na roditeljskem sestanku seznanila starše s škodljivostjo azbesta, je bila kritizirana. Strokovnjakinja kemije iz Salonita je po roditeljskem sestanku prepričevala starše, da azbest ni škodljiv ...

 

Seveda je ozaveščanje o nevarnostih, ki nas obdajajo, potrebno in nujno. Če pa bi bilo to pravočasno, bi v naši dolini rešilo mnogo človeških življenj in veliko trpljenja. Podatek, da je zaradi azbesta obolelih več kot 2500 ljudi, je strašljiv. Da o premnogih umrlih niti ne govorimo.

 

In v razmislek. Da ne bodo čez nekaj let odgovorni ponovno opozarjali mladež na nevarnosti, ki jim pretijo že danes. Mogoče bodo v zaprti stekleni posodi prikazovali nevarnosti sežiga 2D- in 3D-odpadkov?! Če bo mladež še vztrajala v naši lepi žalostni dolini.

 

 

Besedilo: Lidija Rahotina in Bogomir Bavdaž               

 

 

Oglejte si tudi