Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Pečno OPENČ 2017

V soboto, dne 12. avgusta, je društvo O.Z.O.N. priredilo odprtje lokostrelskega strelišča ob gozdni poti, ki povezuje naselje Pečno z bregom reke Soče. S tem je zaključilo največji letošnji projekt, ki sodi v sklop ureditve gozdne poti ter vsebinsko nadgrajuje pred tem popolnoma zaraščen in neprehoden kotiček gozda. Strelišče predstavlja tehten razlog, da bomo vztrajali pri ohranjanju doseženega stanja, ter ponuja možnost prebivalcem Kanala in tudi drugim za zanimiv in zdrav način rekreacije v naravnem okolju. Prostor smo očistili in pripravili s prostovoljnim delom članov društva ter ga opremili s finančno pomočjo Občine Kanal ob Soči v sklopu razpisa za turizem. 
Strelišče smo simbolično odprli s prestelitvijo slavnostnega balona. Inštruktorja streljanja z lokom Dejan Znidarčič in Tilen Komel iz Lokostrelskega kluba Gorica sta nam nato predstavila različne vrste lokov ter v nadaljevanju strokovno pomagala pri izvedbi prvega lokostrelskega tekmovanja Pečno OPENČ. Tekmovanje je potekalo v kategorijah moški, ženske in otroci in bilo za prvo izvedbo bolj zabavnega značaja. Zmagovalec vsake kategorije je prejel simbolično nagrado Parka Pečno. 

Želimo si, da bi se čimveč domačinov navdušilo nad tem res lepim in plemenitim športom in bi tako uporabljalo urejeni prostor. Zgodaj jeseni načrtujemo organizacijo tečaja streljanja z loki, kjer se boste lahko naučili osnov streljanja. 

Ob koncu se zahvaljujemo Dejanu in Tilnu za njuno res zanimivo predstavitev ter pomoč in Občini Kanal za finančno podporo.

Oglejte si tudi