Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje upokojencev

Pokrajinska zveza društev upokojencev severne Primorske, ki združuje društva upokojencev od Bovca do Nove Gorice, je v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v soboto, 16. 9. 2017, v Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj organizirala tradicionalno srečanje upokojencev iz južne in severne Primorske.

Letošnja organizacija dogodka v Novi Gorici ni bila naključna. Upokojenci iz cele Primorske smo bili vključeni v dogajanja ob praznovanju 70-letnice Nove Gorice in priključitve Primorske k matični domovini.

V kulturnem programu so sodelovali Nova Jazz Quartet s pevko Ano Stergulc, Mladinski pevski zbor »KRAS« Opatje selo, Oktet Sotočje, Moški pevski zbor PROVOX Nova Gorica in Ženski pevski zbor Večernice Društva upokojencev Ajdovščina.

Pozdravne nagovore so imeli predsednik PZDU Severne Primorske Zlatko Martin Marušič, predsednik PZDU Južne Primorske Mirko Miklavčič in župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, slavnostni govornik pa je bil predsednik ZDUS-a Janez Sušnik.

Upokojenci predstavljamo glas izkušenj in imamo veliko spominov. Z organizacijo različnih dejavnosti potegnemo ljudi izza zapečkov. Nagrada državljan Evrope, ki jo je Evropski parlament podelil projektu Starejši za starejše, priča o humanosti in vztrajnosti 3600 prostovoljcev iz vrst upokojencev, ki veliko postorijo za tiste, ki sami tega ne zmorejo več. Še naprej ostanimo humani in vrnimo družbi to, kar nam ta daje. Ne obupajmo, imejmo sanje in verjemimo vanje.

Kulturni del programa se je zaključil s primorsko himno, ki smo jo z zanosom skupaj z vsemi nastopajočimi zapeli tudi prisotni v dvorani.

Srečanja smo se skupaj s svojim praporščakom udeležili tudi člani društva.

Družabno srečanje se je nadaljevalo pred restavracijo Vrtnica ob zvokih ansambla Beneški fantje.

Marija Marinič

 

Oglejte si tudi