Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Turnir 3 + 1 v Levpi

ŠKT Društvo Levpa in KMN Lutke smo letos že  šestnajstič organizirali turnir. Na prelep in sončen konec tedna se je letos zbralo žal majhno število ekip. Na turnir se je prijavilo samo 6 ekip.

 

Turnir smo razdelili na 2 skupini, ki sta igrali v soboto popoldne z napredovanjem prvih dveh v skupini v polfinale.  V naslednji krog so napredovale ekipe:

  • Lutke,
  • Sola Lom,
  • TD Kuk Ravne-Bate,
  • Universal.

 

Prva polfinalna tekma se je odvijala med večnimi rivali Lutke in Sola Lom. Ampak ta dvoboj je suvereno pripadel domačinom iz Levpe z rezultatom  3 : 1.

Druga polfinalna tekma se je odvijala med kobariško ekipo Universal in ekipo, združeno iz treh krajev TD Kuk Raven-Bate, ki so jo odločile zadnje minute srečanja, kjer je po samostojni akciji zadel Sašo Jerkič in svojo ekipo popeljal v finale z rezultatom 4 : 3.

Za tretje mesto med ekipama Sola Lom in Universal so se odvijali kazenski streli, ekipi sta bili zelo izenačeni, ampak je ekipa iz Loma z izkušnjami in mirnejšimi živci premagala mlado ekipo iz Kobarida z rezultatom 7 : 6.

 

V finalu so člani ekipe Lutke pravzaprav nadigrali rivale TD Kuk, saj so že v uvodnih minutah zadeli prvi zadetek in tako lažje zadihali, pred koncem prvega polčasa pa je padel še drugi zadetek in tako sta ekipi šli na odmor z razliko 2 : 0 v korist domačinom. Po polčasu se je začel pritisk ekipe iz Raven. Precej mlajša zasedba Lutk pa se ni utrudila in so tako iz protinapada zabili še zadnji gol ter finale pripeljali mirno do konca z rezultatom 3 : 0 za ekipo Lutke. S tem so zmagali domači turnir.

Besedilo: Boštjan Bavdaž

 

Oglejte si tudi