Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Uspeh učencev OŠ Kanal na mednarodnem likovnem natečaju

Na mednarodnem likovnem natečaju OTROCI POMAGAJO OTROKOM z letošnjim naslovom KER MI JE MAR. POVSOD IN ZA VSAKOGAR, ki ga je razpisala Osnovna šola Ivana Tavčarja iz Gorenje vasi, sta med nagrajenci kar dva učenca naše šole.

Na natečaju je sodelovalo 132 šol iz šestih držav z več kot 900 izdelki. Osmošolka Tajda Pirih je dosegla odlično tretje mesto v starostni skupini otrok, ki obiskujejo zadnjo triado osnovne šole. Komisijo je prepričala s svojo umetnijo z naslovom Podari del srca drugemu.

Tudi učenec Tadej Konjedic iz POŠ Kal nad Kanalom je dosegel visoko uvrstitev. Uvrščen je na deveto mesto v starostni skupini otrok druge triade. Za ustvarjeno sliko bo prejel priznanje. Mentorici Tajde Pirih sta učiteljici Metoda Čobal in Tamara Česnik, Tadeja Konjedica pa likovno ustvarjanje na POŠ Kal nad Kanalom poučuje Andreja Žorž.

Učenca bosta nagradi prejela na prireditvi ob odprtju razstave, ki bo v mesecu marcu na OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi. Obema mladima umetnikoma čestitamo za dosežek, obenem pa jima želimo še veliko ustvarjalnih likovnih trenutkov.  

 

Besedilo: Irena Hočevar Križnič

 

 

 

Oglejte si tudi