Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Koncert moškega pevskega zbora TALUM Kidričevo

Spet je leto naokrog, za nami pa še eno leto uspešnega dela našega pevskega zbora. Tako kot že nekaj let smo tudi letos pripravili svoj letni koncert v nedeljo, 3. decembra, v dvorani restavracije PAN v Kidričevem.

December, mesec, ko se ozremo nazaj po preteklem letu in pričakujemo prihod novega leta, je kot nalašč primeren, da se našim poslušalcem predstavimo s svojimi dosežki. Da pa to ne bi izzvenelo preveč monotono, smo medse povabili zanimive glasbene goste.

Nedeljsko popoldne smo pričeli še z zadnjimi pripravami in uglaševanjem vseh nastopajočih, ob 17. uri pa so naši poslušalci napolnili dvorano.

Za izbrane besede povezovanja prireditve je pred izvedbo pesmi poskrbela ga. Zlatka. Po uvodnih pesmih zbora, odpetih a capella, z različno vsebino, od domovinskih, ljubezenskih in vinskih napitnic, smo prostor na odru prepustili našim prvim gostom, otroškemu pevskemu zboru Osnovne šole Kidričevo in podružnice Lovrenc pod vodstvom zborovodkinje Liljane Krošelj. Igrivost mladih nastopajočih v živih pisanih oblačilih in ob spremljavi zborovodkinje je vnesla v dvorano prešerno vzdušje. Zagotovo pa nastop mladih pevcev ni pustil ravnodušnega nobenega prisotnega v dvorani.

Za otroškim zborom sta se predstavila Amadej Buček in Peter Prohart na diatonični harmoniki, naše naslednje gostje pa so bile članice ženskega pevskega zbora Bistričanke iz Bistrice ob Dravi. Na odru smo se pevkam pridružili člani zbora Talum in odpeli pripravljeni skupni skladbi. Združena zbora sta dodala drugačen, še bogatejši zven koncertu, še posebej pa po tem, ko so se izvajanju Slakove pesmi Minili sta že leti dve pridružile harmonike in kitare.

Naslednji je dvorano napolnil zvok tamburic tamburaškega orkestra iz Cirkovc pod vodstvom g. Draga Kleina. Vsem dobro znane melodije, strnjene v ABBA's Medley, in za njimi skupaj z otroškim zborom odpeta pesem Zemlja pleše so dobro ogrele dlani poslušalcev v dvorani.

Koncert smo nadaljevali pevci moškega zbora ob spremljavi harmonik in kitar z znanimi slovenskimi melodijami Lojzeta Slaka in Brendija, na koncu pa se nam je pridružil še tamburaški orkester.

Na koncu so sledile zaključne misli povezovalke koncerta ter prijazno povabilo novim pevcem, da se nam pridružijo in pomladijo naše vrste, in kar nekako prehitro je minil čas, namenjen naši prireditvi.

Prav za konec so se nam na odru pridružili vsi nastopajoči in na ves glas smo ob spremljavi tamburaškega orkestra, harmonik in kitar zapeli tisto znano Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje.

Bližajoči prazniki naj vsem prinesejo veselje, mir in zadovoljstvo. V prihajajočem novem letu vsem želimo sreče, zdravja in uspehov!

Koncert so omogočili: TALUM, d. d., Kidričevo, VITAL, d. o. o., Kidričevo in Občina Kidričevo.


MoPZ Talum Kidričevo

Zapisal: Edvard Hojski

Oglejte si tudi