Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Uspešno polletje za Tamburaški orkester Cirkovce

Tamburaški orkester Cirkovce ( TOC ) deluje neprekinjeno 43 let, vendar o tem pojejo že ptički na vejah, zato vam bomo raje predstavili naše delo do polletja in naprej.

V sredini februarja smo nastopili na Medobmočni reviji na Ptuju, kjer smo zaigrali tri skladbe. 7. aprila smo nastopili v Miklavžu na Dr. polju na srečanju tamburašev  štajerske, kar nam je bila generalka za Republiško revijo, ki smo se je udeležili naslednji teden. Po štirih letih smo se zopet odločili za udeležbo na Republiški reviji mandolinistev in tamburašev Slovenije v Mokronogu. Zaigrali smo sledeče skladbe: Kozaška uspavanka, zahtevna skladba slovenskega skladatelja, Bohemiam Rhapsody, ena največjih rock klasik skupine Queen in Klarinet polka, solist na klarinetu je bil Urban Erker. TOC je zato pred tem pridno vadil in tako osvojil srebrno priznanje ( 88,67 točk ), ostal je le grenak priokus, saj smo zlato zgrešili za 1,33 točke. V mesecu maju pa smo izvedli samostojni koncert v Lovrencu na Dr. polju. Na koncertu so nastopili tudi naši mlajši člani TOC, ki so sami odigrali 3 skladbice. Mladi člani TOC so:  Frangež Nina, Unuk Lara, Vešnik Živa, Žan Dobič. Polno dvorano v Lovrencu pa smo presenetili z našim programom, saj so kot pevke v skladbah nastopile naše članice in sicer : Tina Frangež, Katja Belca, Doris Soršak, Lara Brglez in naš dirigent ter pisec odličnih priredb Drago Klein. V goste smo na koncert povabili tudi ansambel BEKŠ  v katerem igra naš član Urban. Mladi fantje so navdušili z svojim nastopom in večglasnim petjem. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Avtoprevozništvu Srečko Frangež za nesebično pomoč pri izpeljavi vseh projektov TOC.

V začetku septembra nas čaka tradicionalni vedno dobro obiskan samostojni koncert v Mestnem parku v Mariboru. V oktobru in novembru pa bomo potovali v sosednjo  Hrvaško, kjer bomo nastopili v Slavoniji in Samoboru.

Vse o nas in naših nastopih lahko izveste na: www.tamburasi.net, obenem pa pozivamo vse nove člane da se nam V začetkU šolskega leta pridružijo na vajah.

                                                                                                                                                                                Vlado Brglez

Oglejte si tudi