Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Drugi preventivni dan

14. 10. 2017 smo se ob 9.45 zbrali pred šolo. Ko smo bili vsi zbrani, smo odšli na igrišče, kjer so nam dali kartončke, na katerih so bile zapisane postaje, na katere naj bi odšli in tam opravili nalogo ter dobili štampiljko. Ko sem dobila vse štampiljke, sem dobila kokice.

Nato sem odšla na igrala, kjer sem se malo igrala. S prijatelji smo se odšli igrat skrivalnice. Ko nam je bilo že dolgčas, smo odšli na kokete in krompirček. Bilo je tudi veliko vojaških avtomobilov in tank. Prijazni vojaki so nam pustili v tank in nam dovolili pogledati skozi okno. Tudi policijski avti so bili in ob enem avtu je bila miza s policijskimi stvarmi. Vojaški poligon je bil lahek. Najprej smo šli med stožci, nato pod mizo in čez gume. Na koncu smo v košare metali umetne bombe ter preskakovali nižje ovire. Na koncu so gasilci še zažgali umetno kuhinjo in jo nato pogasili z vodo iz gasilskega avtomobila.

Preventivni dan se je končal ob enih popoldan. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo iskali igračke v dimu in tudi vojaški poligon ter ko so nas zamaskirali v vojake.

Ana Kores, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Drugi preventivni dan

14. oktobra 2017 smo imeli drugi preventivni dan. Zjutraj ob 9.45 smo se zbrali pred šolo. Skupaj smo odšli na igrišče. Na igrišču smo dobili majhne kartončke in potrebovali smo štiri štampiljke, da smo dobili kokice. Z Galom sva skupaj rešila vse potrebne stopnje. To so bile: poišči igračo v zadimljenem prostoru, nauči se ravnati z nevarnimi snovmi, opravi vojaški poligon, opravi prvo pomoč in premagaj vojaški poligon. Z Galom sva najprej odšla v zadimljen prostor poiskat igračo. Imela sva srečo, saj ni bilo gneče. V zadimljen prostor so nas spuščali po tri. Bilo mi je všeč, saj si videl le 1 meter predse. Po opravljeni stopnji sva dobila štampiljko. Odšla sva si ogledat vojaška orožja in si nadela dihalno masko ter plašč, na koncu pa še nahrbtnik. Videla sva vojaški poligon, ga večkrat premagala in dobila štampiljko. Ogledala sva si še vojaški tank, vojaški tovornjak, posnetek, kako vojaki delajo, in nazadnje še vojaški top. Odšla sva do prve pomoči. Tam naju je vprašala, če želiva štampiljko, in sva jo dobila. Imela sva 3 štampiljke. Odšla sva k nevarnim snovem. Oblekla sva si gasilsko jakno, nato pa dobila prednost v vrsti. Morala sva zakrpati cev, saj je puščala. Dvakrat sva pritisnila in zrak je preprečil, da je cev puščala. Potem sva v gasilskem tovornjaku zatrobila in odšla k naslednji dejavnosti, ki je bila gašenje majhnega požara. Oblekla sva si plašč in nadela čelado ter požar pogasila s prahom, ki je šel iz cevi. Imela sva štiri štampiljke, zato sem si šel po kokice. Ob 12.45 so gasili kuhinjo. Bila je vsa iz lesa, štedilnik pa zelo star. Najprej so pogasili s staro krpo, potem pa še z vodo. Ampak voda je še povečala ogenj. Na koncu so vse pogasili. V tanku sva odšla na streho in se igrala, da streljava. Hotela sva še enkrat v zadimljen prostor, ampak ni šlo, saj si lahko šel le enkrat. Ob enih smo vsi odšli domov. Bilo mi je zelo všeč, ko sva bila v tanku, čeprav je bil ozek in majhen. Dobre so bile tudi kokice. Upam, da bo še kdaj tako lepo.

Tadej Čuš, 5. a

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Drugi preventivni dan

V soboto, 14. 10. 2017, smo se ob 9.45 zbrali pred šolo in odšli do igrišča, saj so gasilci imeli preventivni dan. Ko smo prišli do igrišča, smo odšli do mize. Tam smo dobili kartončke, ki smo si jih obesili okrog vratu. Na kartončkih so bile zapisane postaje, ki smo jih morali opraviti. Te so bile: poišči predmete v zadimljenem prostoru, osvoji znanje prve pomoči, nauči se ravnati z nevarnimi snovmi in premagaj vojaški poligon. Pri vsaki delavnici, ki smo jo opravili, smo dobili štampiljko. Če smo zbrali vse štampiljke, smo dobili kokice in pijačo. Lahko smo pili fanto ali pepsi. Jaz sem pil fanto. Najbolj všeč mi je bil vojaški poligon. Tam smo morali tekati slalom, se plaziti skozi tunel, metati žogice v zaboj in preskočiti oviro. Lahko smo si ogledali vojaške pištole, splezali v tank in plezali po topu. Lahko smo tudi trobili v gasilskem avtomobilu. Imeli smo tudi kosilo. Za kosilo smo jedli kokete in krompirček. Na koncu pa so gasilci zažgali leseno kuhinjo, ki so jo tudi sami zgradili. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Teo Bauman, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič



Drugi preventivni dan

Najprej sem se od doma podala proti šoli. Ko sem zagledala šolo, sem po prehodu za pešce odšla do nje, kjer sem čakala učiteljico. Nato sem slišala avto, pogledala sem nazaj in prispela je gospa učiteljica. Za njo nas je bilo vedno več in več. Ko je bil čas, da gremo na lovrenško igrišče, smo vsi skupaj šli tja. Ko smo prispeli, smo se pogovorili, kako bo dan potekal naprej.

Najprej sem odšla v temno zamegljeno sobo, kjer sem iskala igračo. Nato sem se učila prvo pomoč. Ko je učiteljica za prvo pomoč vprašala, če bi kdo lutki poskusil rešiti življenje, sem se edina javila. Naredili so prostor in poskusila sem. Vsakič sem zelo dobro izvedla umetno dihanje in vsi so bili veseli, da to znam. Zatem smo si ogledali posnetek, ki je govoril o dveh puncah, ki sprašujeta reševalca, kako pomagati osebi v težavah. Nato sem šla v kolono za vojaški poligon, kjer so me vojaki namazali z vojaškimi barvami. Kasneje sem začela tekati tako, kot so mi kazali stožci. Na mestih, kjer je bil hrup, sem se morala skloniti pod mizo. Ko je prenehal, sem vstala in nadaljevala tek. Stopati sem morala v luknje gum, se uleči na tla in metati žogice v košaro, dokler je nisem zadela. Tekla sem naprej in na koncu sem morala še preskočiti dve oviri. Ko sem prišla do cilja, sem šla še enkrat, saj mi je bilo zelo všeč. Zatem sem šla h gasilskemu avtu. Tam sem najprej zamašila luknjo, naložila zrak in voda več ni tekla. Ko sem bila na vseh postajah, sem dobila malico oz. pokovko, kokete in krompirček. Ko sem bila sita, smo se s prijatelji igrali skrivalnice. Med skrivalnicami sem še enkrat šla na vojaški poligon. Igrala sem se tako dolgo, dokler ni prišla sestra po mene, da greva počasi domov.

 

Marijana Topolovec, 4. a

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Povezave

PGD Lovrenc

Oglejte si tudi