Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Gasilski tabor 2018

V ponedeljek, 25. 6. 2018, smo se gasilci občine Kidričevo odpeljali na Roglo. Tokrat smo peljali 91 otrok – gasilcev. Pridružili so se nam gasilci PGD Majšperk – Breg. Tam smo preživeli pet dni, polnih aktivnosti.

Najprej smo se namestili v bungalovih, nato odhiteli na okusno kosilo. Ker nas je bilo letos veliko, smo se razdelili v štiri skupine. V ponedeljek smo šli na bazen in se igrali družabne igre. Zvečer smo imeli spoznavni večer, kjer smo se gasilci in mentorji bolje spoznali.

V torek se je veliko dogajalo in končno pokazalo sonce. Skupine so se menjale in ponovno smo šli na bazen, se igrali družabne igre in se zabavali z žogami na umetni travi. Likovno smo ustvarjali na temo preventive – preprečevanje požarov. Sončni dan smo izkoristili, da smo se vozili z adrenalinskimi sanmi. Zvečer smo šli na pohod do razglednega stolpa. Žal nam vreme ni bilo naklonjeno in nas je dež kar hitro pregnal nazaj v bungalove. Tako smo imeli več časa za ustvarjanje in igranje v bungalovih.

Sreda je bila zanimiva. Ponovno smo bili v bazenu in naši umetniki so likovno ustvarjali. Vsakič, ko se je prikazalo sonce, smo pohiteli na igrišče in brcali žogo. Obiskali so nas gasilci iz PGD Apače in nam pripravili piknik z veliko igrami. Tekmovali smo v različnih spretnostnih igrah. Žal pa nam je nagajal dež in zelo mrzlo vreme. Po pikniku smo imeli veliiike priprave za odhod v disko. Tam smo pokazali svoje plesne talente. Za lep zaključek dneva pa je poskrbel obisk Gorana Dragiča, ki se je z nami fotografiral in pridno pisal avtograme.

V četrtek smo zaradi slabega vremena dan večinoma preživeli v bungalovih. Gasilci so pridno plavali v bazenu ter se učili za veščino preventivec. Po večerji smo se dobili v snežni dvorani in pokazali, kaj znamo. Po sobah smo se predstavili s petjem, plesom in skeči.

In že smo pri zadnjem dnevu, 29. 6. 2018. Na žalost smo se zbudili v deževnem jutru. Po zajtrku smo pospravili sobe in se pripravili na odhod domov. Odpravili smo se v predavalnico, kjer smo si razdelili priznanja za opravljeno veščino. Tisti, ki so sobe najbolje pospravljali, pa so dobili še sladke nagrade. Po kosilu je vsak vzel svoj kovček in že smo se peljali domov v upanju na višje temperature in sonce.

Teh pet dni je hitro minilo, a bodo še dolgo ostali v spominu.

Mentorica: Tina Emeršič

Oglejte si tudi