Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

V Kidričevem Slovenija še v drugo premagala Nemčijo

Športna zveza občine Kidričevo je v sodelovanju z NZS organizirala FUTSAL nogometno prijateljsko tekmo, na kateri sta se pomerili slovenska reprezentanca in reprezentanca Nemčije pred FUTSAL EURO 2018.
Slovenija – Nemčija 5:1 (5:0)
1:0 Fetić (6.), 2:0 Širok (10.), 3:0 Fideršek (14.), 4:0 Osredkar (16.), 5:0 Čeh (20.), 5:1 Heinze (34.)

Odločen uvod domačinov
Slovenija je 240. uradno tekmo, ki je bila v Kidričevem, začela v postavi Bratić, Osredkar, Fideršek, Hozjan, Širok. Prav zadnji trije, Matej Fideršek, Anže Širok in Nejc Hozjan, so se znašli v priložnosti za vodstvo, a je bil nemški vratar na mestu. Še najlepša je bila akcija v 3. minuti, ko je Slovenija z eno podajo s sredine na krilo Hozjanu iz tira vrgla goste, zmanjkal je le učinkovit zaključek. Ta pa je prišel z naslednjo četverico: Fetić, Čeh, Totošković, Mordej. Po seriji štirih, petih zaporednih udarcev in treh kotih je Fetićev projektil v 6. minuti našel pot v nemško mrežo.

Bratić na mestu
Ob tem velja omeniti, da so v uvodnih treh minutah tri nevarne strele izvedli tudi Nemci. Šlo je za dokaj neovirane in nepokrite poskuse z 10, 11 metrov, a je bil Igor Bratić vsakič na mestu, dvakrat je meril Danijel Suntić, enkrat pa Christopher Wittig. V nadaljevanju je gol prispevala tudi uvodna četverica – Fideršek je lepo zaposlil Anžeta Široka, ki je v 10. minuti povišal na 2:0.


Pestra 14. minuta

V 14. minuti je žoga zakrožila okoli slovenske obrambe, po desni strani se je čuvaja otresel Muhammet Sozer in pred vrati izvrstno našel Garcio Jurado. Veselje Nemcev je preprečil dobro postavljeni in prisebni vratar Bratić. Kar ni uspelo Nemcem, je v naslednjem napadu Sloveniji. Iz obrata, podobno je bilo tudi v Mariboru, je nemškega čuvaja mreže matiral Fideršek, tekla je 14. minuta tekme.
V 15. minuti je zbrane gledalce navdušil Hozjan. Slovenija se je v obrambi postavila visoko. Presing je dal rezultat. Hozjan je ukradel žogo, zmogel toliko, da je preigral, veselje pa mu je preprečila vratnica.

Osredkar in Čeh
V 17. minuti je Slovenija povišala prednost: svoj 68. gol v dresu z državnim grbom je prispeval kapetan Igor Osredkar. Pri zaostanku 4:0 je po minuti odmora segel nemški selektor, končni rezultat 1. polčasa je 27 sekund pred koncem postavil Žiga Čeh.


Častni gol gostov

V drugem polčasu je slovenski selektor namenil minute tudi ostalim igralcem. Alen Fetić bi lahko povišal vodstvo s 6-metrovke, a je nemški vratar njegov strel obranil. V 34. minuti pa so na svoj račun prišli gostje. Kapetan Timo Heinz je matiral Vida Severja za končnih 5:1.

Izjave po tekmi:
Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
„Tekma je bila precej podobna kot v Mariboru. V 1. polčasu smo dali več golov, potem je malce padel motiv. Čaka nas še veliko dela, priložnost za igro so dobili mladi igralci. To je naložba za prihodnost, izkušenejši že tako ali tako vedo, zakaj so tukaj.“
Marcel Loosveld, selektor Nemčije:
„Oba druga polčasa nam dajeta vzpodbudo za nadaljnje trdo delo. Smo šele na začetku, to je bila naša 8. tekma. Premoč pa smo priznali zelo dobri ekipi Slovenije, ki ji želim vse dobro na domačem evropskem prvenstvu.“
Matej Fideršek:
„V Kidričevem smo igrali boljšo obrambo, v prvem polčasu nam je steklo tudi v napadu. V drugem polčasu pa smo žal prejeli tisti nesrečen zadetek.“

Tekst: D. P.
Foto: Nzs.si

Povezave

www.szok.si

Oglejte si tudi