Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

8. samostojna razstava ročnih del

Članice društva »INVALID« Kidričevo, sekcija SONČNICE, smo pripravile že 8. samostojno razstavo svojih del. Svoje izdelke smo kot do sedaj razstavile širši javnosti na ogled v dvorani Društva upokojencev Lovrenc na Dr. polju v dneh od 16. do 18. junija. Letošnja razstava je bila posvečena dnevu invalidov in bolnikov občine Kidričevo, ki ga v občini Kidričevo od leta 2012 praznujemo 16. junija, in 20. prazniku občine Kidričevo.

Otvoritev smo popestrili s krajšim kulturnim programom. Desetletni Mark Lev KRAJNC je zaigral nekaj skladb na violino, maestro Drago KLEIN pa nam je zapel dve vsem znani narodni pesmi – Zakrivljeno palico v roki in En starček je živel, med prepevanjem pa so se mu na njegov poziv s petjem pridružili tudi obiskovalci. Na kitari ga je spremljal Branko SELINŠEK.

Otvoritev je vodila ga. Vitoslava MLAKAR, ki je po kulturnem programu povabila k besedi predsednika DI Kidričevo g. Silvestra SKOKA, župana občine Kidričevo g. Antona LESKOVARJA in vodjo sekcije SONČNICE go. Marto MURKO.

Predsednik društva je v nekaj stavkih orisal prehojeno pot društva, programe, ki jih v društvu izvajamo, in vsem invalidom in bolnikom ob prazniku zaželel, da bi se njihovo zdravje v prihodnosti izboljšalo ali pa vsaj ne poslabšalo.

G. župan Anton LESKOVAR je v nagovoru pohvalil delo v društvu, čestital invalidom in bolnikom za praznik in vse povabil, da se udeležimo tudi ostalih prireditev ob prazniku občine, še posebej pa osrednje prireditve v dvorani Restavracije Pan in druženja v prireditvenem šotoru v Parku mladosti.

Prisotne je pozdravila tudi ga. Marta MURKO, ki je predstavila delo v delavnicah in vse navzoče pozvala k ogledu razstave.

Čeprav je bilo v teh dneh več prireditev, je razstavo obiskalo neverjetno veliko število obiskovalcev od blizu in daleč. Prišle so tudi predstavnice iz drugih krožkov iz različnih krajev severovzhodne Slovenije, s katerimi si izmenjujemo znanja, prijateljujemo in se strokovno izpopolnjujemo.

Na ogled smo postavile različne izdelke, ki jih izdelujemo skozi vse leto:

- vezenine različnih tehnik, prte, prtičke za različne priložnosti,

- izdelke iz papirja: rože, vaze, amfore, nakit in lutko, oblečeno v obleko iz papirja,

- izdelke iz plastičnega jedilnega pribora: lokvanje, svečnike in razne okrasne rože,

- unikatne posebej okrašene in dodelane steklenice posebnih oblik, žitno polje in izdelke v znamenju žetve – majhne snopiče iz žita, maka in modriša in druge različne izdelke, kot so torbice iz špagetov, velikonočni izdelki in raznolik nakit.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk in spodbudne besede, ki so jih posamezniki zapisali v knjigo vtisov.

Marta MURKO,

vodja sekcije SONČNICE

Oglejte si tudi