Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Aktivnosti DI Kidričevo v poletnih mesecih 2018

V društvu »INVALID« Kidričevo celo leto izvajamo posebne socialne programe, njihov glavni namen pa je predvsem ohranjanje in izboljšanje zdravja naših članov. Nekatere programe intenzivneje izvajamo v zimskih, pomladnih in poznojesenskih mesecih, nekatere, ki pa so po vsebini bolj primerni za izvajanje v toplejših dneh, pa v poletnih in prvih jesenskih mesecih.

V poletnih mesecih so bile naše aktivnosti usmerjene predvsem v izvajanje programa Ohranjanje in izboljšanje zdravja v slovenskih termah, dejavnosti na področju športa in druženja.

V tem obdobju smo intenzivno izvajali program Ohranjanja in izboljšanja zdravja v slovenskih termah, ki je po trajanju in številu udeleženih tudi naš najuspešnejši. Program se izvaja od meseca maja do konca septembra v termah Lendava v apartmaju za 4 osebe, v Olimju v apartmaju za 4 in 2 osebi in v Banovcih v apartmaju za 2 osebi. Za sedemdnevno bivanje in vstop v bazene uporabniki prispevajo po 70,00 €, ostali stroški, razen prehrane, pa se poplačajo iz pridobljenih sredstev FIHO. V poletnih mesecih od junija do konca avgusta smo v program vključili 74 naših članov, v vseh mesecih trajanja programa pa 82, kar pomeni eno tretjino članstva.

Za vse tiste, ki se iz kakršnega koli razloga niso mogli vključiti v enotedenski program Ohranjanja in izboljšanja zdravja v slovenskih termah, smo v avgustu organizirali kopalni dan v BIO TERMAH Mala Nedelja. Kopalnega dne se je udeležilo 50 članov. Stroške kopalnih kart smo krili iz sredstev društva, avtobusni prevoz pa so si krili udeleženci sami.

Na področju športnih aktivnosti smo zaradi deževnega julija in vročega avgusta malo manj redno kolesarili, trenirali rusko kegljanje in pikado. V začetku avgusta pa smo se z žensko in moško ekipo udeležili tudi turnirja v ruskem kegljanju, ki ga je organiziralo DI Vuzenica. Ženska ekipa si je tudi tokrat priborila prvo mesto, moška ekipa pa je žal prvič morala priznati poraz in se uvrstila na drugo mesto za kegljači iz DI Konovo.

Tudi na druženje nismo pozabili. V začetku septembra smo se udeležili srečanja kulturnih, likovnih in drugih skupin društev, povezanih v Zvezo »INVALID«, ki smo ga združili s programom ŽIVIMO Z NARAVO. Organizator srečanja je bilo društvo »INVALID« iz Vuzenice in je potekalo na lokaciji bivše podružnične OŠ Vuzenica na Sv. Primožu. Za izvedbo kulturnega programa je poskrbelo domače društvo. Med drugim smo si v prostorih bivše šole ogledali spominsko sobo Zidanškove brigade, ki je bila ustanovljena na Sv. Primožu januarja 1944, in spomenik padlim borcem te brigade, ki stoji v neposredni bližini.

Gostujoča društva smo predvsem poskrbela za izvedbo programa ŽIVIMO Z NARAVO. Vsako društvo je na kraju samem moralo poskrbeti za prehrano svojih udeležencev in imeti dovolj hrane tudi za pokušino udeležencem drugih društev. Pripravljala se je različna hrana z žara in iz kotla. Mi smo udeležence razveselili z okusnim govejim golažem, ki ga je v večji meri pripravil naš član Marjan Radolič, naše članice pa so že doma napekle različna peciva.

Z veselega druženja smo se vrnili v poznih popoldanskih urah.

V jesenskih mesecih bomo nadaljevali s športno-rekreacijskimi dejavnostmi, dokler bodo to omogočale vremenske razmere. Konec septembra se bomo udeležili turnirja v pikadu, ki ga organizira DI Konovo, v začetku oktobra pa tudi zadnjega dela športnih iger Zveze »INVALD« v streljanju z zračno puško. V oktobru bomo organizirali tudi strokovno ekskurzijo v Šaleško in Savinjsko dolino.

Silvester SKOK,
predsednik DI Kidričevo

Oglejte si tudi