Logo MojaObčina.si

Kidričevo

Deli
Avtor: Leon Kaučevič,

Ekoregija Ravno polje – 24-urno kolesarjenje Avstrija 2017

Tudi v letu 2017 se je ekipa kolesarjev Ekoregija Ravno polje pod okriljem občin Kidričevo in Starše udeležila 24-urnega kolesarjenja v kraju Kaindorf v Avstriji, ki ga organizira tamkajšnja ekoregija, pobratena z navedenima občinama.

Na kolesarjenju v juliju 2017 nas je v ekipi sodelovalo 5 kolesarjev, ki smo tekmovali v kategoriji ekip: 24 ur (do 10 tekmovalcev). Trasa je bila dolga 12,3 km z 133 m višinske razlike, po kateri ekipa vozi neprekinjeno 24 ur pod pogojem, da je na trasi naenkrat lahko 1 tekmovalec. Glede na to, da smo tekmovali v kategoriji, kjer so ekipe imele tudi 10 tekmovalcev, smo z osvojenim 10. mestom med 15 ekipami zadovoljni, saj nas je kolesarilo 5:
MARJAN SAGADIN (Kidričevo): 13 krogov – 159,9 km
LEON KAUČEVIČ (Kidričevo): 12 krogov – 147,6 km
DAMJAN KAUČEVIČ (Kidričevo): 12 krogov – 147,6 km
JERNEJ IVANOVIČ (Kidričevo): 11 krogov – 135,3 km
MLADEN BOROVINŠEK (Starše): 10 krogov – 123 km

Sam plan kolesarjenja smo najprej okvirno naredili in ga korigirali sproti, glede na stanje.
Ekipa je tudi letos delovala homogeno, med nami se je čutil timski – prijateljski duh in seveda tudi določena mera tekmovalnosti s ciljem čim bolje opraviti vsak po svojih močeh in zadanih ciljih.
Posebna previdnost je veljala pri kolesarjenju ponoči, ko je kolesar opremljen s svetilko, saj so na trasi hitri zavoji in tudi kak nevaren in hiter spust.
Tako je za nami res čudovito druženje, ki nas je napolnilo z energijo in motivacijo za aktivnosti v prihodnje.
Zahvaljujemo se občinama Kidričevo in Starše ter Ekoregiji Ravno polje za zaupanje, za katerega verjamemo, da smo ga upravičili, in se nadejamo nadaljnjega sodelovanja.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!