Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Počitniške ustvarjalne delavnice z DPD Svoboda Kidričevo

Med 8. in 14. avgustom je DPD Svoboda Kidričevo v Parku mladosti pripravil že 7. počitniške ustvarjalne delavnice, ki se jih je udeležilo 20 otrok iz Kidričevega in bližnje okolice.

Otroci so pod mentorstvom profesorice likovne umetnosti Aleksandre Vidovič ustvarjali na temo 'Naše Kidričevo in kulturna dediščina'.

Otroci so skozi pogovor, opazovanje in likovno ustvarjanje spoznavali okolje, v katerem živijo, opazovali ljudi, naravo, drevesa in cvetje, zgradbe. Naštevali so osebnosti, ki so zaznamovale naš kraj, se pogovarjali o zgodovini kraja, hkrati pa iskali možnosti, da se izrazijo skozi likovne podobe, simbole, obliko in barvo, seveda s pomočjo različnih likovnih materialov.

Iz naravnih materialov so oblikovali podobe škratov šumarjev, na platno naslikali drevesa in avtoportrete, iz različnih materialov oblikovali metulje in cvetje, risali in barvali pobarvanke.

Vse dni so bili pridni in ustvarjalni osnovnošolci, mlajši otroci in člani DPD Svoboda Kidričevo. Skupaj so ustvarjali, se igrali skrivalnice, igre z žogo, gumitvist, preskakovali kolebnico, se prijetno družili in veselili, stkali nove prijateljske vezi in uredili park po svoje s priložnostnimi razstavami nastalih izdelkov.

 

Aleksandra Vidovič

Oglejte si tudi