Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Zaključek športnih iger Zveze "INVALID" Slovenije

Društva, povezana v Zvezo društev »INVALID« Slovenije, smo se tudi na letošnjih športnih igrah pomerila v športnih tekmovanjih. Športne igre so potekale v treh disciplinah v treh različnih krajih ob različnem času.

Najprej smo se v mesecu juniju na kegljišču v Breznu pri Podvelki pomerili v ruskem kegljanju. Na igrah smo sodelovali z žensko in moško ekipo. Kot vsa leta do sedaj se ostale ekipe iz preostalih 6 sodelujočih društev niso bile zmožne kosati z našimi tekmovalkami in tekmovalci. Obe naši ekipi sta namreč podrli neprimerljivo več kegljev od ostalih ekip in pričakovano osvojili prvi mesti.

V mesecu septembru so potekale športne igre v streljanju z zračno puško v organizaciji DI Konovo. Sodelovali smo le z moško ekipo, ki pa žal ni dosegla vidnejšega rezultata. Pričakovano smo se uvrstili na zadnje mesto, saj so tekmovalci trenirali streljanje le individualno vsak na svojem domu.

Zaključek športnih iger je bil izveden v Topolšici v mesecu oktobru, kjer je v organizaciji DI TE Šoštanj potekalo tekmovanje v pikadu. Tekmovanja smo se udeležili z žensko in moško ekipo. Tokrat smo se odrezali bolje, saj sta obe ekipi osvojili 3. mesto. Ženski ekipi je za las, le za 2 točki, ušlo 2. mesto.

Z doseženimi rezultati smo zadovoljni, še posebej z rezultati kegljačev. Za naslednje športne igre v letu 2018 se bomo morali bolj potruditi in nameniti več treningov predvsem streljanju z zračno puško. V tej panogi imamo tudi najmanjši nabor tekmovalcev, zato bo naša naloga, da v ta šport privabimo čim več naših članov, predvsem članic, da bomo lahko sestavili tudi žensko ekipo.

Silvester SKOK,
predsednik DI Kidričevo

Oglejte si tudi