Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

OPB 1.–5.

December 2017 v OPB

Veseli december se je kot vsako leto začel pestro. V tem prazničnem vzdušju smo se vsi navdušili nad izdelovanjem božične dekoracije. Najprej smo iz tulcev izdelovali snežinke, ki smo jih pritrdili na okna in z njimi okrasili razred. Brez jelenčkov pozimi ne gre. Izdelali smo jih iz tulca in rdečega prtička. Lotili smo se tudi obeskov za smrečico. Te smo izdelovali iz slanega testa, oblikovali smo jih s pomočjo modelčkov za kekse in nato odtiskovali različne vzorce s predmeti, ki smo jih našli v razredu. Sredi decembra smo izdelali še voščilnice in vanje zapisali majhna voščila našim družinam. Pripravljali smo se tudi na božični bazar. Ker smo naredili ogromno izdelkov, smo te ponudili še na bazarju. Da se obeski ne bi zlomili, smo iz tulcev naredili še škatlice, ki smo jih pobarvali z zeleno in rdečo barvo ter jim dodali rdeč trak, vanje pa naše obeske. Najbolj pa nas je motilo, da ni in ni bilo snega. Tako smo se v razredu odločili, da si na okna pričaramo pravo zimsko pravljico. Naredili smo jo iz belega papirja. Nam je uspelo?

Januar 2018 v OPB

Januarja smo se veliko pogovarjali o živalih. O tistih, ki zimo prespijo, predremajo ali prebedijo. Ker radi ustvarjamo, smo si izdelali stojala za pisala v obliki medvedka. Najprej so fantje pobarvali tulce z rjavo tempero. Potem smo na rjav papir obrisali šablono in jo izrezali. Medvedku smo iz roza kolaža izrezali notranjost ušes, smrček, trebušček in šapici. Tulec smo pritrdili na obris medvedka in mu prilepili vse izrezane dele. Dodali smo še oči in medvedku zapognili stopala, da je naše stojalo za pisala lahko stalo na mizi.

Februar 2018 v OPB

Končno je zapadel sneg. Tega smo se tako razveselili, da smo v šolo prinesli kombinezone in se podali v snežno pravljico. Izdelovali smo snežake, igluje, trdnjave, valili kepe velikanke, s kepami zadevali v cilj, se kotalili po snegu in delali angelčke. V glavnem smo nadvse uživali. V februarju pa je bil tudi pust. Najprej smo izdelovali pustno dekoracijo – pompone, ki smo jih izdelali iz raznobarvnih vrečk. Te smo razrezali na trakove in jih nato skupaj zvezali v pompone. Letos smo imeli pustno rajanje v naši telovadnici, ki smo jo okrasili s temi pomponi. Glasbeni gost je bil Dejan Vunjak. Cel dan smo plesali v maskah in uživali v malo drugačnem dnevu. Izdelali smo si še maske iz oranžnega papirja. S črnim flomastrom smo dorisali lise in nastal je tiger. Dodali smo še črne brčice in nit, da smo si maske lahko nadeli na glavo. Tudi o valentinovem smo se pogovarjali. Brez izrezanih srčkov iz papirja tudi letos ni šlo.

Učenci OPB 1.–5.

OŠ Kidričevo

Mentorica: Tina Emeršič

Oglejte si tudi