Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Otroci iz vrtca iz Cirkovc na pustovanju v Ptuju

Hip hura, tukaj smo se zbrali,
le zakaj? Da bi se igrali .
Ste za to, dragi cicibani,
da s cirkovškimi klovni, zimo preženemo?

… in prav zato smo letošnji pust v vrtcu v Cirkovcah praznovali kar se da aktivno.

12.2.2018 smo se otroci in njihove vzgojiteljice iz skupine Tulipani udeležili že tradicionalne otroške pustne povorke na Ptuju. Sicer je pohod po mestnih ulicah bil odpovedan zaradi obilnega sneženja, vendar smo se kljub temu odpravili na Ptuj, kjer smo v Karnevalski dvorani rajali do onemoglosti.

 Predstavili smo se s skupinsko masko norčavi klovni, saj smo želeli, da ta dolga zima čimprej mine. Ob prihodu so nas pričakali slastni krofi in polna dvorana najrazličnejših mask, s katerimi smo tudi zaplesali. Utrujeni, a vendar polni lepih doživetij smo se po kosilu odpravili proti domu.

V torek, ko je bil pust na vrhuncu, smo  vsi otroci iz vrtca prišli v vrtec našemljeni po svojem okusu ter si privoščili rajanje v telovadnici. Skupini Vijolic in Tulipanov pa sta se, kot po stari navadi, odpravili po Cirkovcah razgrajat in preganjat zimo. Tako smo bili glasni, da smo si v bližnji trgovini prislužili še bonbone.

Popoldan pa ni bil čas za počitek, ampak smo se otroci in njihove vzgojiteljice iz skupine Tulipani spet preobleki v skupinsko masko norčavi klovni, ter se podali v povorki po Cirkovcah.

Sedaj pa smo zimi pokazali, kdo ima glavno besedo.

Vzgojiteljica Vesna Simonič

Oglejte si tudi