Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Regijsko prvenstvo z zračnim orožjem 2018

V času med 1. in 6. 3. 2018 smo v Severni regiji izvajali regijska prvenstva v vseh kategorijah in disciplinah po Pravilniku o državnih prvenstvih. Tekmovanja so se izvajala na streliščih na Ptuju, v Kidričevem in Rušah.
Zračna pištola

Najštevilčnejša udeležba je bila v članski kategoriji, kjer se je za naslov regijskega prvaka pomerilo 29 tekmovalcev in sedem ekip. V članski kategoriji je prvak postal Sašo STOJAK z rezultatom 575 krogov, drugo mesto je osvojil Zlatko KOSTANJEVEC (oba SK Ptuj) z rezultatom 563 krogov in tretje mesto Ludvik PŠAJD (SD Juršinci) z rezultatom 557 krogov. Ekipno je prvo mesto osvojila SK Ptuj, drugo mesto SD Juršinci in tretje mesto SD Kidričevo. Posamezno so naši člani dosegli: 7. mesto Uroš Mohorko, 11. mesto Matevž Mohorko, 16. mesto Milan Bukšek.

Standard zračna puška

Le trinajst članov se je pomerilo s standard zračno puško, najuspešnejši pa so bili tako posamezno kot ekipno strelci SD I. pohorski bataljon Ruše. Zmagal je Benjamin JODL z rezultatom 618 krogov, na drugo mesto se je uvrstil Simon POTRČ in na tretje Jan TEMENT (vsi SD I. pohorski bataljon Ruše – na fotografiji desno). Na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Elektro Maribor in na tretje SD FLV Hotinja vas. Posamezno je naš član Aleš Pernat dosegel 4. mesto.

Med mladinci s puško je regijski prvak postal Mark BERDNIK (SD Impol Sl. Bistrica), drugo mesto je osvojil Ivo ZIMET CICMANOVIČ (SD Kidričevo) in tretje Patrik JAKOPIČEK (SD I. pohorski bataljon Ruše). Ostala naša dva mladinca sta dosegla: 5. mesto Žan Gojkošek in 6. mesto Tilen Vuk.

Pionirji/ke, mlajši pionirji/ke in cicibani

Jutranje ure in razmere na cestah zaradi močnega sneženja so dale nekaterim trenerjem misliti, da pa bo mogoče tekma v kategoriji najmlajših prestavljena, vendar se je v zadovoljstvo vseh popoldan celo pokazalo sonce in ceste kar hitro posušilo. Tako so trenerji in starši lahko svoje tekmovalce brezskrbno pripeljali na še zadnjo uradno tekmo v okviru regijskega prvenstva na strelišče SD I. Pohorski bataljon v Ruše. Skupaj je nastopilo 57 tekmovalcev iz osmih strelskih društev naše regije.

Enajst tekmovalcev se je pomerilo v starostni kategoriji mlajših pionirjev, vsi pa so bili na neki način uspešni, saj so izpolnili normo za nastop na državnem prvenstvu. Z rezultatom 174 krogov je regijski prvak postal Jurij HROVAT (SD Impol Sl. Bistrica), Alex KAUČEVIČ (SD Kidričevo) je osvojil srebrno medaljo in Enej MARUŠIČ (SD Juršinci) bronasto. Ekipno so bili s prednostjo štirih krogov in rezultatom 504 krogi uspešnejši tekmovalci SD Juršinci pred ekipo SD Kidričevo.

Posamezno so naši tekmovalci dosegli: 7. mesto Blaž Bogdan in 9. mesto Jan Dajčman.

Posamezno med pionirji je Tadej Kamenšek dosegel 4. mesto.

Oglejte si tudi