Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

S prikazovalniki hitrosti do večje varnosti v občini

Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika tudi letos, že sedmo leto zapored, na podlagi javnega poziva podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačen polletni najem slovenskim občinam.

Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Pri tem pa občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih. S prikazovalniki hitrosti se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi le-teh lahko pripravijo analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah.

Na letošnji razpis se je prijavilo rekordno število občin (52 prijav), podelili pa so 31 prikazovalnikov hitrosti. Izbrana je bila tudi Občina Kidričevo. Prednost pri izbiri pa so imele občine z nevarnimi mesti, kjer je visoka stopnja prometnih nesreč, lokacije s šolsko potjo ter lokacije s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom.

Na svečani podelitvi prikazovalnikov dne 21. 12. 2017 je Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa, poudaril: »S prikazovalniki hitrosti želimo izboljšati prometno varnost v lokalnih skupnostih in tako vplivati na zmanjšanje povprečnih hitrosti na cestah in izboljšati prometno varnost na šolskih poteh.«

Občina Kidričevo je izbrala lokacijo na državni cesti G1-2, odsek 0393 Hajdina–Pragersko, v križišču, kjer je odcep za Cirkovce in Starošince. Omejitev hitrosti na tem mestu je 60 km/h.

Prikazovalnik v naši občini je dne 29. 12. 2017 postavilo podjetje Intermatic d. o. o. Prikazovalnik bo obratoval do 30. 6. 2018.

Oglejte si tudi