Logo MojaObčina.si

Kidričevo

Deli
Avtor: Sonja Lenarčič,

AKTIVNE ZIMSKE POČITNICE

OSMOŠOLCI SMO UŽIVALI S PREDSTAVNICO DRUŠTVA ZA BOLJŠI SVET
Letošnje zimske počitnice smo si osmošolci popestrili tako, da smo se udeležili delavnic Društva za boljši svet.

V šoli smo se zbrali v četrtek, 1. 3. 2008, ob 9. uri zjutraj. Bilo nas je kar veliko, in sicer 9 učencev iz 8. b in 6 učencev iz 8. a. Za začetek smo si podajali žogico in ko si jo ujel, si moral povedati svoje ime, najljubšo žival in barvo. Nato smo hodili po učilnici. Enkrat smo si podajali roke, drugič se gledali v oči. Naša občutja smo kasneje tudi opisali.

Okrog pol enajstih smo imeli prvi odmor. Lahko smo si postregli s prigrizki in pijačo. Zatem smo si zavezali oči in na tablo risali predmete po nareku. Tako smo spoznali, kako različni smo med seboj in da vsak izmed nas razume besede po svoje.

Okrog pol dvanajste ure je gospa Katja z nami delila zgodbo iz življenja. Ko je oseba recimo jezna ali vznemirjena, ji moraš le mirno odgovoriti ali ji storiti nekaj lepega, kar v tistem trenutku ne pričakuje, npr. ji ponuditi čaj ali podobno. Naučili smo se, kako lahko osebo na enostaven način umiriš.

Za konec smo si izbrali lastnega junaka in povedali, zakaj je naš najljubši.

Delavnice smo zaključili ob 13. uri. Mislim, da nikomur ni žal, da se je udeležil počitniškega druženja, saj smo se naučili veliko novega in se ob tem zabavali. 

NEJA KUPČIČ, 8. B

 

Gospa Bernard je zapisala naši ge. pomočnici ravnateljice Ankici Pikula naslednje:

»Otroci so bili prekrasni! In ob koncu so rekli, kar vsi, da jim je bilo zelo všeč in da jim ni žal, da so prišli! Kar je zelo spodbudno, glede na to, da so 'dali' svoj počitniški dan.«

Oglejte si tudi