Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

SIMBIOZA GIBA

VSE ŽIVLJENJE SE GIBAMO

Že nekaj let se na šoli aktivno vključujemo v izvedbo projekta Simbioza giba. Projekt poteka vsako leto v jesenskem času v mesecu oktobru. Letos je Simbioza giba potekala od 14. – 21. 10. 2017 . Namen projekta  je medgeneracijsko povezovanje ob gibanju. Letošnji slogan je bil Vse življenje se gibamo.  V prejšnjih dveh letih smo stare starše povabili na jesenski kros in planinski pohod, letos pa smo se odločili za novo obliko druženja. Tako smo  povabili dedke in babice kar v šolo k uram športne vzgoje v matični šoli, na podružnici pa je Simbioza giba potekala vzporedno z Nočjo branja.

 Skupaj s svojimi vnuki so se pošteno razgibali in sprostili. Med vnuki in starimi starši je stkana posebna vez in otroci so jih neučakano in s ponosom pričakovali. Čutilo se je obojestransko vznemirjenje. Stari starši so se vabilu svojih vnučkov z veseljem odzvali in kar 111 jih je pri športni vzgoji delilo neprecenljive trenutke v odraščanju svojih malčkov. Trenutke, ki ustvarjajo spomine za vedno. Manjši kot so otroci, večjo vlogo v njihovem življenju imajo stari starši, kar gre pripisati obojestranskemu zadovoljstvu. Večji že imajo zadržke pred sošolci in prijatelji in zato ne preseneča, da se je na predmetni stopnji odzvalo vabilu manj dedkov in babic. Seveda, na prošnjo učencev. Odraščanje je pač zapleten proces za posameznika in okolico.

K rednim uram športne vzgoje smo tako povabili stare starše od prvega  do sedmega razreda, osmošolcem in devetošolcem pa smo z veliko mero razumevanja prihranili zanje morda nerodne situacije.

Seveda je izvedba Simbioze giba kot vedno temeljila na pripravljenosti  učiteljic razredničark in učiteljic športne vzgoje, ki so pripravile vse potrebno, da je pouk potekal zanimivo in v sproščenem prijateljskem  vzdušju. Brez njih Simbioza giba ne bi zaživela in se ne bi ohranila. 

 

 

Zapisala koordinatorica Simbioza šole Ankica Pikula

 

 

Oglejte si tudi