Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

STROKOVNA EKSKURZIJA V MÜNCHEN

V četrtek, 12. 4. 2018,  smo se učenci OŠ Kidričevo od 4. do 9. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet nemščino, ob enih zjutraj odpravili na tridnevno potovanje in odkrivanje Bavarske in glavnega mesta Münchna. Spremljali so nas učitelji, naša vodnica na poti pa je bila ga. Sandra Lorenci iz turistične agencije Pozejdon. Potovali smo z udobnim turističnim avtobusom. Vožnja je potekala mimo Šentilja in nato naprej v smeri Gradca, Schladminga, Salzburga in Münchna do Legolanda. Dežela je zgrajena iz 50 milijonov lego kock in iz sedmih tematskih sklopov. V Legolandu smo se imeli odlično. Lahko smo odšli na raznorazne naprave ter preizkusili svoje ideje in zamisli ter kupili kak spominek. Po nekajurni zabavi v deželi kock smo se odpeljali do Münchna, kjer smo se nastanili v hostlu in nasitili lačne želodčke ter utrujeni zaspali.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili do muzeja BMW, kjer so bili razstavljeni različni številni avtomobili. Sledil je postanek v olimpijskem parku ter nadaljevanje poti do enega največjih tehničnih muzejev na svetu. Skoraj nemogoče je videti vse ob enem obisku. Vsi pa smo komaj čakali na ogled Allianz Arene, ki je edinstven izdelek moderne arhitekture. Skupno je na Allianz Areni prostora za 69.000 gledalcev. Imeli smo voden ogled arene in bili nad videnim in slišanim več kot navdušeni. Po ogledu smo se odpravili v središče mesta, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti. Proti večeru smo se vrnili v hostel, se najedli in legli k počitku.

Tretji dan smo se po zajtrku odpeljali do Chimskega jezera. Z ladjo smo odpluli na Herreninsel, kjer se z vso svojo veličastno podobo bohoti grad Ludvika II. Bavarskega »Königschloss«, kopija francoskega Versaillesa. Grad smo si vodeno ogledali in imeli tudi nekaj prostega časa.

Sledila je pot proti domu. Na poti smo se ustavili še v središču Schladminga ter se sprehodili do znane strmine, kjer organizirajo tekmo svetovnega pokala. V Kidričevo smo polni čudovitih vtisov prispeli v večernih urah, kjer so nas pričakali starši. Upamo, da bodo ekskurzije tudi v prihodnje tako zabavne, poučne in zanimive.
Nika Maroh in Staša Mrčinko, 6. a

Oglejte si tudi