Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Učenci OŠ Cirkovce o varnosti v prometu

V petek, 9. novembra 2018, je naša šola v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in s Policijsko postajo Ptuj organizirala akcijo Otroci za varnost v prometu. Namen akcije je bil ozaveščanje ljudi o problematiki alkohola v prometu.

Učenci prve triade so se v času podaljšanega bivanja veliko pogovarjali o problemu alkohola v prometu in preprečevanju nezgod, prav tako pa so likovno ustvarjali na temo promet in alkohol. Otroci imajo moč v svojih brihtnih glavah, zato so izpod njihovih ustvarjalnih rok nastali likovni izdelki z bogato sporočilnostjo. Tako so vozniki v petek pred martinovim v okolici šole od otrok prejeli otroške risbe z željo, da v prometu ne bi bilo alkohola. Akcija je potekala tako, da so policisti v šolskem okolišu ustavili voznika in opravili kontrolo dokumentov. Potem sta pristopila otroka in vozniku podarila otroško risbico in zloženko o alkoholu ter mu zaželela srečno pot brez alkohola. Sodelujoči učenci so svoje vtise o akciji predstavili tudi novinarjem, ki so jih posneli in njihove izjave objavili na radiu.

Tako so tudi otroci izrazili željo, da bi bili v prometu varni. Upamo, da sta otroška slika in beseda segli v srca voznikov.

                                                                                             
 Učiteljica Katja Draškovič

Oglejte si tudi