Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

43. kolesarska dirka Kobarid - Drežniške Ravne za pokal Občine Kobarid

V soboto  6. oktobra se je odvil že 43. vzpon za pokal Občine Kobarid, ki je klub slabi vremenski napovedi in nekaj dežnim kapljam pred štartom na štart privabil 84 tekmovalk in tekmovalcev. Dirka je štela za Pokal Slovenije v vzponu za kategorije amaterji, ženske in master.

Tekmovalci so se s štarta v Kobaridu podali na traso dolgo 10km, ki je vodila skozi Drežnico in Drežniške Ravne do korita nad Ravnami.

Absolutni zmagovalec dirke Luka Vrhovnik (KD Rog) je v cilj prišel v 23. minutah in 42 sekundah, drugi je v cilj prišel Avstrijec Gebhard Pertl (RC Feld Am See Master), ki je za zmagovalcem zaostal za 12 sekund, tretji pa Uroš Verčič (ŠD BAM.BI) z zaostankom 20. sekund.

Med ženskami je bila najhitrejša Maja Škrlj (IZVIR VIPAVA) s časom 27:46. Nekaj manj kot 10 minut za njo je v cilj prišla drugouvrščena ženska Mateja Prešeren (KK ZAVRŠNICA), slabih dvanajst minut za zmagovalko pa je v cilj prišla tretjeuvrščena Ivica Rakoš (ŠD TURBO M).

Med tekmovalci domačega kluba, ki so se zbrali v velikem številu, je bil najhitrejši Gašper Koren s časom 24min 12sek na 6. mestu skupno in 3. v kategoriji amater. Sledili so mu Matevž Melinc na 13., Davor Mlekuž na 14. in Valter Bonča na 15. mestu.

Nagrade najboljšim skupno in po kategorijah je na prireditvenem prostoru podeljevala aktualna Miss Slovenije Lara Kalanj.


KK Soča Kobarid 

Oglejte si tudi