Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Mlekarna Planika Kobarid je prejemnica posebne nagrade za inovativnost 2018

Na facebook strani Mlekarne Planike so zapisali:
"NAŠE PODJETJE JE PONOSNI PREJEMNIK LETOŠNJE POSEBNE NAGRADE ZA INOVATIVNOST 2018, ki jo podeljuje Inštitut za nutricionistiko za spodbujanje lokalne pridelave in predelave živil.

Na podelitvi, ki je potekala v sredo, 31. januarja 2018, so o Mlekarni Planika Kobarid zapisali:
"Mlekarna Planika odkupuje in predeluje izključno mleko, pridelano na hribovitih lokalnih območjih. Na ta način pomembno prispeva k obdelanosti kmetijskih zemljišč, ohranjanju panoge in lokalnemu zaposlovanju. Posebno pozornost posvečajo svežemu pasteriziranemu mleku, ki ima zaradi načina proizvodnje značilen poln okus. Na to vplivajo prehrana živali, način vzreje in visokogorski predeli odkupnega območja, kjer se živina v poletnih mesecih pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kakovostno krmo. Takšno mleko je tudi odlična surovina za raznolike mlečne izdelke, ki jim z veliko mero inovativnosti dodajajo zanimive lokalne sestavine."

Direktorici Mlekarne Planika Kobarid  in vsem njenim sodelavcem iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za vse, kar naredijo za naše ljudi, okolje in promocijo naše občine ter jim želimo uspešno delo tudi v prihodnje! 

Oglejte si tudi