Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Digitalizacija šolskih poti v občini Kobarid

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in Medobčinska redarska služba redno izvajata dejavnosti na področju preventivnih akcij ob začetku šolskega leta in varnosti otrok na šolskih poteh, varnosti kolesarjev ter ostalih nacionalnih in preventivnih akcij, ki so namenjene izboljšanju varnosti cestnega prometa v občini Kobarid.

Na podlagi dosedanjega dobro opravljenega dela in izvedenih akcij na področju varnosti v prometu je bila Občina Kobarid izbrana na javnem pozivu lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2017. 

Prejela je nagrado Javne agencije RS za varnost prometa, ki obsega digitaliziran načrt šolskih poti in praktične nagrade (kolesarske čelade, odsevne brezrokavnike in triopan Šolska pot). Kolesarske čelade so bile že podeljene kobariški OŠ na dogodku ob Dnevu mobilnosti, digitaliziran načrt šolskih poti pa je dostopen na spletni strani omenjene javne agencije, Občine Kobarid in Osnovne šole Kobarid. 

Ponosni smo, da so prepoznali prizadevanja občine in pristojnih služb ter Občino Kobarid označili za odlično na področju urejanja šolskih poti. 

 

Oglejte si tudi