Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Podelitev občinskih priznanj in nagrad za leto 2018

Čestitke vsem nagrajencem.
Občina Kobarid praznuje svoj praznik 15. oktobra, na rojstni dan pesnika Simona Gregorčiča. Osrednja prireditev ob občinskem prazniku, Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Kobarid s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj, je potekala v sredo, 17. oktobra. 

Župan Občine Kobarid Robert Kavčič je v slavnostni besedi predstavil opravljeno delo preteklega leta, ki je plod dobrega sodelovanja z vsemi akterji in čestital občankam in občanom ob prazniku ter nagrajencem podelil letošnje občinske nagrade in priznanja. Letos je bila podeljena tudi najvišja nagrada, naziv častni občan. 

Kulturni program so sooblikovali Oktet Simon Gregorčič Kobarid. MePZ sveti Anton Kobarid in Pastrirci izpod Krna. Feovo poezijo je občinstvu približal Matej Kavčič. 

Zahvalo župana sta prejela Petra Škrjanc za umetniško in ustvarjalno delo ter dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo in Milan Kalčič za prizadevanja pri ohranjanju kmetijstva in ovčereje na Kobariškem.

Denarno nagrado Občine Kobarid za leto 2018 so prejeli Maja Ivančič za dolgoletno prostovoljno delo na kulturnem področju in delu z mladimi ter otroki, Vilma Purkart za dolgoletno in uspešno delo z otroki in mladimi ter obujanje in ohranjanje kulturne dediščine, Turistično društvo Drežnica za dolgoletno uspešno delo na področju razvoja turizma in promocije Drežniškega.

Priznanje
 Občine Kobarid za leto 2018 sta prejela Aleks Volarič za dolgoletno predano delo z otroki in mladimi na področju nogometa in futsala in Edo Marijan Koren za dolgoletno uspešno delo na področju podjetništva in nesebične podpore lokalnemu okolju.

Plaketo
 Občine Kobarid za leto 2018 je prejela 
Jelka Rakušček za dolgoletno uspešno delo in vizijo pri razvoju turizma na Drežniškem ter velik prispevek k dobrodelnosti.

Podeljena je bila tudi najvišja občinska nagrada, naziv častni občan Občine Kobarid, ki ga je prejel Metod Bajtu za dolgoletno delo in dosežke na področju glasbenega ustvarjanja, kulturnega razvoja in promocije Kobariškega ter prenosa glasbenega znanja med pevce različnih generacij.


"Vsak na svojem področju ste naredili zelo veliko za naše kraje in naše ljudi. Pustili ste neprecenljiv pečat in poskrbeli, da dober glas občine Kobarid odmeva daleč po svetu. Zahvaljujem se vam in čestitam ter želim, da bo nagrada Občine Kobarid dodatna vzpodbuda za naprej" je v svojem nagovoru vsem nagrajencem čestital župan Občine Kobarid Robert Kavčič.

 
Vabljeni k ogledu foto utrinkov.

Oglejte si tudi