Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Župan je sprejel Miss Slovenije 2018 Laro Kalanj

V soboto, 6. oktobra, je župan Občine Kobarid Robert Kavčič v prostorih Občine sprejel letošnjo Miss Slovenije Laro Kalanj, ki prihaja iz Livka nad Kobaridom. Pripravil ji je prisrčen sprejem, katerega so se udeležili tudi Larini starši in številni sorodniki ter lastnica licence za Miss Slovenije Jelka Verk.

Uvodne besede je župan namenil mladi, sposobni in najlepši Lari, ki je 8. septembra 2018, v Delavskem domu v Trbovljah na zaključni prireditvi Miss Slovenije za Miss sveta 2018, prevzela krono od predhodnice Maje Zupan. Čestital ji je in ni skrival navdušenja, da nova miss prihaja iz občine Kobarid in ponovno poudaril, da Občina Kobarid ni finančno bogata občina, ima pa pridne, sposobne in lepe ljudi, ki bogatijo naše kraje in življenje v njih. Zaželel ji je, da v letu, ko nosi lento najlepše Slovenke doživi veliko lepega in nepozabnega ter Slovenijo dobro zastopa na tekmovanju za Miss sveta, ki bo 8. decembra v mestu Sanya na Kitajskem.

Lara se je županu zahvalila za sprejem in spodbudne besede. Na kratko je povzela svojo pot, od prijave na tekmovanje do vseh srečanj in izzivov, v katerih se je pomerila skupaj z ostalimi kandidatkami. Povedala je, da zmage res ni pričakovala, saj ponavadi smo ljudje daleč od mestnih središč neopaženi. Vidno srečna je dodala, da ji naloge, ki jih je že opravila in naloge, ki jo še čakajo ne obremenjujejo in verjame, da bo kljub zelo natrpanemu urniku zmogla uskladiti obveznosti med šolo (obiskuje 4.letnik Gimnazije Tolmin, kjer ima podporo tako učiteljev kot ravnateljice in pridno nadaljuje z uresničevanjem šolskih obveznosti) in obveznostmi projekta Miss Slovenije. Čas pa bo našla tudi za tek, saj ostaja tekačica Tekaškega kluba Kobarid.


Ob tej priložnosti je lastnica licence Miss Slovenije za Miss sveta Jelka Verk predstavila projekt Miss Slovenije, ki deluje pod sloganom Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo! Osnovni cilj projekta je povezovati uspešne slovenske zgodbe in skupaj graditi nove. »Miss Slovenije je odlično orodje za doseganje zastavljenih ciljev, ne glede na to, ali govorimo o turizmu, podjetništvu, umetnosti ali katerikoli drugi panogi« je zaključila Verkova.

Mi pa verjamemo, da bomo tudi v Kobaridu in dolini Soče povezali uspešne lokalne zgodbe in skupaj z projektom Miss Slovenije gradili nove.

Miss Slovenije Lara Kalanj je po uradnem sprejemu v družbi župana odprla 5. Jestival okusov in umetnosti, ki je bil preplet lokalnih okusov, umetnosti in kulture ter si ogledala bogato ponudbo. 

Oglejte si tudi