Logo MojaObčina.si

Kobarid

Deli
Avtor: Nataša Hvala Ivančič,

Kobarid je gostil predstavnike ministrstev in drugih institucij iz držav, ki sodelujejo v Jadransko- jonski makroregionalni strategiji (EUSAIR)

Kobarid je ta teden gostil 40 predstavnikov ministrstev in drugih institucij iz držav, ki sodelujejo v Jadransko- jonski makroregionalni strategiji (EUSAIR). Namen srečanja je bila izmenjava informacij ter dobrih in manj uspešnih praks, s katerimi se srečujejo deležniki, ki sodelujejo v procesih povezovanja, ter predvsem pogled v prihodnost - kje so skupni interesi, katere so tista področja, kjer smo uspešni lahko samo, če se povežemo.

Strategija EUSAIR si sicer prizadeva  povečati privlačnosti regije in spodbuja povezovanje, kar naj bi prispevalo tudi h gospodarski rasti in blaginji v regiji. Cilji zajemajo med drugim tudi zaščito morskega, obalnega in celinskega okolja in ekosistemov, sodelovanje v strategiji pa pomembno prispeva tudi k izboljšanju integracije držav kandidatk v regiji z EU.

Zbrane udeležence iz Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Albanije, Grčije, Slovenije, Švedske in Belgije je uvodoma pozdravil  in jim zaželel dobrodošlico v Kobaridu župan Robert Kavčič, značilnosti občine Kobarid pa jim je predstavil direktor občinske uprave Občine Kobarid Simon Škvor. Na podbudo organizatorja srečanja (SVRK) pa so bili uvodoma predstavljeni tudi nekateri primeri dobrih praks doline Soče. Očiščena Soča predstavlja pomemben prispevek tudi k čistejšemu Jadranskemu morju.

Udeleženci so bili navdušeni tako nad okoljem kot nad predstavljenimi uspešnimi primeri s področja (zelenega) turizma, ribištva ter kmetijstva.


Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!