Logo MojaObčina.si

Kobarid

Deli
Avtor: Nataša Hvala Ivančič,

S 1.aprilom se začne pobiranje parkirnine v Zaročišču, na Trgu svobode in na Volaričevi ulici v Kobaridu

Vse občane in zaposlene v naselju Kobarid obveščamo, da so dovolilnice za parkiranje za leto 2018 že v prodaji na Občini Kobarid vsak delovni dan v poslovnem času. Cena letne dovolilnice znaša deset evrov.

Letna dovolilnica prinaša ugodnosti: neomejeno parkiranje na območjih kratkotrajnega parkiranja (modra cona) in enourno brezplačno parkiranje, kjer se plačuje parkirnina (Volaričeva ulica in Trg svobode) – poleg dovolilnice je treba namestiti parkirno uro z označenim časom začetka parkiranja. Letne dovolilnice ne veljajo na parkiriščih v Zaročišču in ob Nadiži, kjer ostaja režim nespremenjen, ter pri športnem igrišču na Robiču, kjer vsi lahko parkirajo dve uri brezplačno.

Skladno z Odlokom o dopolnitvi Odloka o parkiranju v občini Kobarid se s 1. aprilom na parkirišču na Trgu svobode in Volaričevi ulici začne pobiranje parkirnine v višini 0,50 evra na uro. Parkirnino bo treba plačati vsak dan od 1. aprila do 31. oktobra med 8. in 22. uro; poravnate jo na parkomatih (sprejema samo kovance in denarja ne vrača) na obeh ulicah.

S 1. aprilom se skladno z Odlokom o prometnem in obrežnem režimu na območju občine Kobarid začne pobiranje parkirnine na dostopnem mestu Zaročišče, ki je namenjeno osebnim vozilom, motornim kolesom in bivalnim vozilom (avtobus se lahko brezplačno ustavi največ 15 minut). Višina urnega nadomestila znaša en evro, višina dnevnega nadomestila pa osem. Plačuje se do 31. oktobra vsak dan od 9. do 19. ure. Poravnate ga na parkomatu, ki sprejema zgolj kovance in denarja ne vrača.

Oglejte si tudi