Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Predstavitev idejne rešitve ureditve kanalizacije in cest v vasi Livek

V ponedeljek, 5. februarja 2018, je v prostorih Šole Livek potekala predstavitev idejne rešitve ureditve kanalizacije in cest v vasi Livek. Uvodoma je zbrane pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki je predstavil prizadevanja občine za ureditev kanalizacije in cest v vasi Livek. Občina Kobarid bo v sodelovanju s pristojnimi službami poiskala najbolj racionalno rešitev postavitve prepotrebnih čistilnih naprav tako na Livškem kot na drugih območjih občine.

 

Direktor Komunale Tolmin Berti Rutar je predstavil tri možnosti ureditve kanalizacije na Livku in sicer rešitev v smeri navezave na čistilno napravo Kobarid, z izgadnjo kanalizacijskega voda do Idrskega, izgradnja samostojne čistilne naprave Livek in možnost financiranja in izgradnjo individualnih čistilnih naprav. Komunala Tolmin je za mnenje o idejni rešitvi za izgradnjo individualnih čistilnih napravah že zaprosila Ministrstvo za okolje in prostor.

 

Svetovalec za okolje in prostor Občine Kobarid Marko Lavrenčič predstavil projektno dokumentacijo ureditve ceste v Golobih in na Livku, ki je bila že posredovana predsednici Krajevne skupnosti Livek z namenom, da svoje mnenje in predloge podajo tudi vaščani.

 

Na podlagi dokončne odločitve glede čistilne naprave in ureditve cest bo Občina Kobarid še v letošnjem letu pristopila k izdelavi projektne dokumentacije in projekt umestila v enega od naslednjih proračunov.

Oglejte si tudi